Politika

Davutoğlu: Erdoğan artık Bahçeli izin vermeden nefes bile alamaz

02 Kasım 2022 23:51

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'li Mahir Ünal'ın istifasıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Mahir Ünal olayı gösterdi ki, Sayın Erdoğan artık Bahçeli izin vermeden nefes bile alamaz” dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın istifasıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Mahir Ünal'ın istifasına yol açan ve Cumhuriyet'i hedef aldığı konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Davutoğlu, bir televizyon kanalındaki değerlendirmelerine yer verdi.

Davutoğlu, “Mahir Ünal olayı gösterdi ki, Sayın Erdoğan artık Bahçeli izin vermeden nefes bile alamaz” notuyla paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Bahçeli, en ağır hakaretleri yaptı Mahir Ünal'a. Benim tanıdığım Erdoğan'ın Bahçeli'ye dönüp şunu demesi lazımdı; 'O benim Grup Başkanvekilim'. Sayın Erdoğan, Bahçeli'nin izni olmadan nefes alamaz hale gelmiştir.

Geçen sene Süleyman Soylu'ya, Sedat Peker saldırdığında Bahçeli, Sayın Soylu'nun arkasında durdu, 1 ay sonra Sayın Erdoğan da kerhen Süleyman Soylu'yu savunan bir açıklama yaptı. Çünkü bu hükümet Bahçeli’nin vesayetinde bir hükümettir. Eğer Bahçeli yapma derse yapamaz.

AK Parti'de yönetimde olanlar, bu küçük düşürmeyi, bu hakareti görüp de Erdoğan’ın da sessiz kaldığını görünce ne hissediyor? Partisinin lideri olmadığını gösteriyor Sayın Bahçeli, Erdoğan’a… Sen kendi partindeki adamlarını bile ancak benim iznimle, ben onaylarsam Bakanlık'ta kalırlar ve ben hakaret ederim, her şeyi söylerim; sen bir şey diyemezsin, bu AK Parti’nin o geniş kitlelerine de hakarettir AKP teşkilatına da hakarettir. Şimdi bundan sonra kimse artık Bahçeli’yi rahatsız edecek bir söz söyleyemez."