Gündem

Cumhuriyet ile ilgili sözleri nedeniyle istifa etmişti; Mahir Ünal'dan "Milli Mücadele" paylaşımı

08 Kasım 2022 08:37

Eski AKP Grup Başkanvekili  Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından dedesinin fotoğrafını paylaşarak "Milli Mücadele" ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansta, "Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" diye konuşan Mahir Ünal, tepkilerin odağı haline gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de tepki gösterdiği Ünal, bir süre sonra AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa kararı almıştı.

İstifasının ardından Mahir Ünal sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Milli mücadele döneminde Kahramanmaraş'ın kurtuluşuna 140 kişilik kuvvetle katılan dedesini vefatının 81. yıl dönümünde anan Ünal, "Milli Mücadelemizin neferlerinden biri olarak Kahramanmaraşımızın kurtuluşu için verilen mücadeleye reisliğini yaptığı 140 kişilik kuvvetle katılan, Müslümanlık ve Türklük onurunu yere düşürmeyen dedem Ali Hafızoğlu Mehmet Ünal'ı, vefatının 81. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ünal'ın bu paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Birçok kişi Mahir Ünal'ın "cumhuriyet" çıkışını hatırlatarak fotoğrafın altına yorumlar yaptı.