T24 Haber Merkezi
Mutlak butlan kararının ardından Genel Başkan Özgür Özel ve vekillerin nöbet tuttuğu CHP Genel Merkezi’nde, Genel Merkez’in tahliyesi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun talepte bulunmasının ardından bina önünde tansiyon yükseldi. Çevik kuvvet ekiplerinin geldiği parti binası önünde arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'ten emniyete ikinci "Genel Merkez boşaltılsın ve bize teslim edilsin" dilekçesi verilirken, Konuya ilişkin Kılıçdaroğlu'ndan, "Mahkeme kararının gereklerine uymasını rica ederim. Talimata aykırı hareket edenlerle ilgili gerekli tedbirler alınacaktır." açıklaması geldi.
İstinafın CHP kurultay davasında verdiği tedbir kararının ardından CHP Genel Merkezi'nin tahliyesi talebinin sabah saatlerinde tebliğ edileceği iddiaları üzerine, Genel Merkez bahçesinde bekleyen, aralarında CHP yöneticilerinin de olduğu partililer ile Genel Merkez'in dışında bekleyen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen grup arasında arbede çıktı. Bir süre sonra aralarında Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyen milletvekilleri, Genel Merkezin dış kapısına geldi ancak Genel Merkez'e alınmadı.
CHP Genel Merkezi önündeki gerilimin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın danışmanı Atakan Sönmez aracılığıyla şunları kaydetti:
"Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm örgütlerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi tarafından verilen karar uyarınca işlem yapmaya çalışan yargı görevlileri emniyet personeli ve tüm kamu görevlilerine ve mahkeme kararının gereklerine uymasını rica ederim. Ayrıca örgüt kültürüne ve disiplinine aykırı hiçbir eylem ve davranışta bulunmamasını da rica ederim. Talimata aykırı hareket edenlerle ilgili gerekli tedbirler alınacaktır."
"Görüntülerden en çok Kemal Bey rahatsız oldu"
Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun konutuna geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde yaşanan gerginlik nedeniyle çok üzüldüğünü ve bu süreçten en çok rahatsızlık duyan kişi olduğunu söyledi. Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak sürecin olması gerektiği gibi işletilmesini istiyor. Kemal Bey, yargı kararına uyulması, hukukun üstünlüğü ilkesiyle davranılması ve tutum alınması gerektiğini söyledi. Çünkü Kemal Bey kapının bu tarafının da diğer tarafının da genel başkanı; böyle bir görüntünün olmasından da en çok Kemal Bey rahatsız oldu" diye konuştu.
Avukatından emniyete dilekçe
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede, mahkeme kararına rağmen CHP Genel Merkezi’nin önceki yöneticiler tarafından boşaltılmadığını belirterek, “Parti Genel Merkezi’nin tarafımıza teslimi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz” dedi.
Emniyete ikinci dilekçesini verdiği öğrenilen Çelik, dilekçede şu ifadeleri kullandı:
"Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin kararı ve Ankara 3. Genel İcra Dairesi'nin dosyasında düzenlenen tebliğ-tebellüğ belgeleri gereğince, CHP'nin temsil yetkisi Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine ait omasına rağmen ısrarlı bir biçimde önceki Parti ilgilileri tarafından Genel Merkez boşaltılmamıştır.
Tüm yapıcı girişimlere ve milletvekillerinin görüşme çabalarına rağmen milletvekillerinin dahi Genel Merkez içine alınmadığı, daha ötesi uzunca bir süre yapıcı diyalog kurulmaya çalışılmasına karşın sonuç alınamadığı anlaşılmış olmakla Parti Genel Merkezi'nin tarafımıza teslimi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz."
"Binayı terk etmezseniz sözleşmeniz feshedilecek"
Öte yandan ANKA'da yer alan habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin, Genel Merkezin tahliye talebinin yerine getirilmesine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği dilekçeden saatler önce Kılıçdaroğlu ekibince Genel Merkez personelinin aranarak, "Genel Merkez'de olursanız sözleşmeniz feshedilecek, binayı terk edin" dediği öğrenildi.
Nilbar Güreş'ten Batı'ya nüktedan selam, 'Gözlerinizden Öperim'; küratör Başak Doğa Temür anlattı![]() |



