ÇGD Ankara Şubesi'nden Süleyman Soylu'ya tepki: Gazetecinin koluna vurarak kendisini hukukun üstünde göremez
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

ÇGD Ankara Şubesi'nden Süleyman Soylu'ya tepki: Gazetecinin koluna vurarak kendisini hukukun üstünde göremez

süleyman soylu

T24 Haber Merkezi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi, TBMM'de eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ve beraberindeki kişilerin bir kadın gazetecinin görevini yapmasını fiziki müdahaleyle engellemesine tepki gösterdi. Açıklamada, yaşanan olayın basın özgürlüğüne açık bir müdahale olduğu vurgulanarak, "Kamu adına soru soran gazetecilere yönelik bu tutumu kabul etmiyoruz" dendi.

ÇGD Ankara Şubesi'nin sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Meclis koridorlarında Soylu'ya soru sormaya çalışan gazetecinin koluna vurularak görüntü almasının engellendiği hatırlatıldı.

"Gazetecilik suç değildir" başlığıyla paylaşılan kınama metninde şu ifadelere yer verildi:

"TBMM'de bir kadın gazetecinin görevini yaparken Süleyman Soylu ve yanındaki kişilerce engellenmesi, soru sorarken fiziki müdahale ile durdurulmaya çalışılması basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir. Hiç kimse, hele ki kamu gücünü kullanmış siyasetçiler, gazetecinin koluna vurarak, görüntü almasını engelleyerek kendisini hukukun ve denetimin üstünde göremez. Gazeteciler, TBMM’de mesleğini icra etmek için bulunur. Gazeteciden kaçan, sorudan rahatsız olanlara bunu hatırlatıyoruz. Kamu adına soru soran gazetecilere yönelik bu tutumu kabul etmiyoruz. Bu hadsiz müdahaleyi kınıyoruz. Yetkilileri, basın özgürlüğüne ve gazetecilerin çalışma hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz."

Süleyman Soylu’dan 'Gülistan Doku' dosyasını soran muhabire müdahale


Artemis ll görevi tamamlandı: Artık Ay’da üs kurmaya hazırız









İlgili İçerikler