Gündem

Bir kişiyi silahla yaralayan Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş serbest bırakıldı

Başdaş, daha önce ismi birlikte dolandırıcılık yaptıkları iddiasına karışan Yamin Canoğlu'nu bacağından vurdu

27 Mayıs 2022 13:28

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş’ın geçen salı günü, daha önce ismi birlikte dolandırıcılık yaptıkları iddiasına karışan Yamin Canoğlu’nu bacağından vurduğu ortaya çıktı. Canoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alınan Başdaş ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

“Bacağımdan yaralandım”

Edinilen bilgiye göre, 24 Mayıs Salı günü Osmanlı Ülkü Ocakları’na giden Yamin  anoğlu, Başdaş tarafından ayağına bir el ateş edilerek vuruldu. Hastaneye kaldırılan Canoğlu, burada hastane polisine verdiği ifadesinde, “Saat 14.00 civarında iş için Hacettepe Mahallesinde bulunan Osmanlı Diriliş Ülkü Ocakları isimli yere gittim. Beni Turgut Başdaş karşıladı. Başdaş’ın odasına gittik. Kendisiyle sohbet ediyorduk. Sohbet ederken bana ‘yan odaya geçelim seninle özel bir şey konuşacağım’ dedi. Yan odaya geçtiğimizde normal sohbet ederken ve aramızda bir tartışma bile yaşanmadan bir anda belinden siyah renkli tabancayı çıkararak bacağıma doğru ateş etti. Ben bacağımdan yaralandım. Silah sesini duyup odaya gelen vatandaşlar beni İbni Sina Hastanesine getirdi. Beni yaralayan Başdaş’tan şikâyetçiyim” dedi.

“10 milyon lira tahsilat” iddiası

Canoğlu’nun şikâyetinin ardından Başdaş’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan yaralama olayının arkasında da 10 milyon liralık bir para konusunun olduğu iddia ediliyor. Buna göre daha önce borçları nedeniyle tefeciye düşen Canoğlu’ndan kendisine edilen yardımın karşılığı olarak 10 milyon lira istendiği, Canoğlu’nun da bu parayı ödeyememesi nedeniyle Başdaş ile tartıştığı öne sürülüyor.

Dolandırıcılık iddiası

Başdaş ve Canoğlu’nun ismi daha önce pencere yöntemi ile dolandırıcılık iddiasına karışmıştı. Ankara’da yaşayan 84 yaşındaki Ayla İskefyeli, imzasını taklit ederek 21.8 milyon liralık sahte senet hazırlandığı iddiasıyla Başdaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde Başdaş’ın yanı sıra Yamin Canoğlu da şüpheli olarak yer almıştı.


Erdoğan: "250 bin TL tazminatı TÜRGEV ve Ensar'a verelim" dedim, hiç olmazsa Bay Kemal'in birkaç kuruşu da nasip olsun

35 bin 874 polisin görev yeri değişti

Mehmet Özhaseki: Normalde birbirine selam veremeyecek adamlar, Erdoğan düşmanlığında bir araya geliyor

Bir kişiyi silahla yaralayan Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş serbest bırakıldı

RTÜK Üyesi Taşçı: Kılıçdaroğlu'nun videosunu eş zamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı

Çavuşoğlu: Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üye olmak istiyorlarsa terör örgütlerine desteği kesmek zorundalar

Akşener’in istifasını istediği İyi Partili Ömer Ay: Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkisini anlattım, neresi suç!

Fatih Altaylı: İstanbul’daki pek çok kupon mülkü varlığına katan Katarlı bir yatırımcının gözü şimdi de Galatasaray Adası’nda imiş

Habertürk'e konuşan askeri kaynaklar: Suriye'ye harekât için hazırlıklar yüzde 90 tamam
" />