Gündem

Beyoğlu Güzelleştirme Derneği'nden İstanbul Valisi Yerlikaya'ya müzik yasağı için teşekkür

"Sayenizde Beyoğlu nefes aldı"

06 Aralık 2022 19:49

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısının ardından tezgahların kaldırılması ve sokak müzisyenliğinin yasaklanması üzerine Beyoğlu Güzelleştirme Derneği'nden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya teşekkür geldi.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan saldırının ardından sokak müzisyenleri ve performans sanatçılarına kapatıldı. İstanbul Valiliği'nin kararı kapsamında; caddeye seyyar satıcı giremiyor, sokak sanatçıları caddede şarkı söyleyemiyor. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın aldığı karar sonrası Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği, İstiklal Caddesi'nin girişine, “Sayın Valim Ali Yerlikaya; sayenizde Beyoğlu nefes aldı ve tüm olumsuzluklardan arındı. Beyoğlu esnafı olarak size sonsuz teşekkürler…” yazılı bir pankart astı. 

Dernek başkanı asistanı Kübra Yılmaz, İstiklal Caddesi'ndeki hangi ‘olumsuzlukların’ giderildiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: 

“Dernek tarafından olumsuzluklar giderildi. İstiklal Caddesi’ndeki kötü ses, kötü görüntü, işportacılardan temizlendi. Vali Ali Yerlikaya’nın almış olduğu son karara istinaden yapılmış olan bir teşekkür.”

Söz konusu teşekkür pankartı için ne kadar harcama yapıldığına ilişkin soruya ise dernek tarafından yanıt verilmedi. Ancak reklam pankartı için verilen paranın dernek bütçesinden karşılandığı belirtildi.

6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından caddede bulunan banklar ve stantlar kaldırılmıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yayınladığı 24 Kasım 2022 tarihli 'Genel Emir' genelgesinde şu ifadeler kullanılmıştı: 

"İstiklal Caddesi'nde, herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk faaliyetlerine, kesinlikle izin verilmeyecektir."