Gündem

'Beyaz Toros' Van'da ortaya çıktı

Beyaz Toros'la dolaşan maskeli kişiler, H.G. ve M.A. isimli kişileri sokak ortasında darp etti

17 Temmuz 2019 13:56

Van’ın Hacıbekir ve Yalı mahallelerinde beyaz Toros araçla dolaşan maskeli kişiler, H.G. ve M.A. isimli kişileri sokak ortasında darp etti. “Sizi burada yaşatmayacağız, ya sevin ya terk edin” diyen kişilerin saldırısına uğrayan M.A., maskeli kişilerin çevrede bulunan vatandaşların tepkileri üzerine hemen yakında bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne girdiğini söyledi.

"Ya sev ya terk et"

ANF’de yer alan habere göre M.A., başından geçenleri şöyle anlattı: “Yalı Mahallesi’nde bulunan evimden çıkıp işime doğru giderken bir beyaz Renault/Toros araç önümde durdu. Ne olduğunu anlayamadan beni dövmeye başladılar. ‘Yat ulan yat’ diye bağırdılar. Yere yatmadım, çünkü niyetlerinin beni araca bindirip kaçırmak olduğunu düşündüm. O yüzden araca bindirmek istemelerine rağmen direnmeye başladım. O esnada içlerinden biri, ‘Ulan bu memleketi terk edeceksiniz, size yaşam haram, nefes almak bile haram’ diye bağırdı. Hakaret ve küfür ediyorlardı, ellerindeki coplarla beni dövmeye başladılar. O esnada çevrede vatandaşlar birikmeye başladı. Ben de yüksek sesle bağırınca panikleyip hemen yakında bulunan Çevik Kuvvet Karakolu’na girdiler. Hastanede tedavi oldum, darp raporumla yargıya başvurdum.”

Diğer olayda da, Hacıbekir Mahallesi’nde yaşayan H.G. isimli kişi hedef alındı. Evine giderken sokak ortasında maskeli kişiler tarafından darp edilen H. G, hastane de gördüğü kısa tedavinin ardından taburcu edildi. H.G., maskeli kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Davutoğlu Van'da söz etmişti

Başbakanlığı döneminde Van’ın Tuşba ilçesinde miting düzenleyen Ahmet Davutoğlu, “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz.” demişti.