Magazin

Antidepresan şarkısına çalıntı davası

‘Alınsam’ adlı eserin nakarat melodisinin ‘Antidepresan’da kullanıldığını öne süren Merve Holefter, Mert Demir tarafından maddi ve manevi zarara uğradığını iddia etti

20 Haziran 2024 08:50

Şarkıcı Merve Holefter, ‘Antidepresan’ şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek meslektaşı Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. 

Holefter, “Mali ve manevi haklara tecavüz” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması devam ederken Holefter, avukatı İsmail Demirci aracılığıyla Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Mert Demir’e 2 milyon lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminat davası da açtı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Holefter, “Alınsam” adlı eserinin nakarat melodisini söz yazarı ve şarkıcı Mert Demir’in izinsiz şekilde “Antidepresan” adlı şarkıda kullandığını iddia etti.

Mert Demir ise dilekçesinde, “Antidepresan”ı meslektaşı Mabel Matiz ile bestelediklerini, bu eserin birçok ödüle layık görüldüğünü, özgün ve orijinal olduğunu belirterek davanın reddini istedi.

Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, Merve Holefter’e ait şarkının oluşturulma tarihinin ‘Antidepresan’dan önce olduğu ifade edildi. İki eserin notalarının benzer olduğunun anlatıldığı raporda, Merve Holefter’in tazminat talep hakkının olduğu belirtildi.