Altan Tan: HDP'nin aday hamlesi Millet İttifakı’nı zora soktu
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

Altan Tan: HDP'nin aday hamlesi Millet İttifakı’nı zora soktu

Altan Tan

HDP’den üç dönem milletvekilliği yapan siyasetçi Altan Tan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, “HDP, kendi adayıyla seçime girecek” açıklamasını değerlendirdi. Tan, HDP’nin aday çıkarmasının seçimi ikinci tura taşıyacağını söyledi. Tan, bu durumun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fiili destek gibi göründüğünü ve Millet İttifakı’nı zora soktuğunu belirtti.

Tan, Cumhur İttiifakı ve Millet İttifakı’nın açıktan görüşme yapmamasının HDP’yi zor duruma soktuğunu, başta eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere partideki sol kesimin, Erdoğan karşısında kim olursa olsun onun desteklenmesini istediklerini söyledi. Tan, şu değerlendirmede bulundu:

“Ama geniş bir kesim Millet İttifakı’na karşılıksız destek vermek istemiyor. Kürt meselesi ve demokratikleşme ile ilgili Millet İttifakı’ndan bir şeyler duymadıklarını söylüyorlar. Her iki ittifak da, HDP’ye, ‘sizinle görüşmeyiz, bize selam vermeyin, ama oylarınızı karşılıksız verin’ diyor. Yani bir bakıma HDP’ye vebalı muamelesi yapılıyor. HDP, böyle zor bir durumda bulunuyor. HDP’nin bu hamlesi yapılan anketlere bakıldığında seçimi ikinci tura taşır. Ama ikinci turda da HDP seçmeni yine aynı durumla karşılaşabilir.”  

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Tan, HDP’nin aday çıkışının Erdoğan’a örtülü destek olarak değerlendirildiğini belirtti. Tan, “Örtülü mü ya da örtüsüz mü bilmem ama bana göre fiili destek olarak değerlendirilebilir. HDP, aday gösterirse seçim ikinci tura kalır ve önümüzdeki 4 ayda neler olabileceğini kestirmek mümkün değil. HDP, aday hamlesinden sonra yaptığı, ‘diyalog ve müzakereye açığız’ beyanı ile açık kapı bırakmıştır. Doğru olan budur. HDP’nin bu girişimi, gördüğümüz kadarıyla Millet İttifakı’nı zora soktu. Ben, Millet İttifakı’nın İYİ Parti orada olduğu sürece HDP ile görüşme veya sözleşme yapmasını mümkün görmüyorum” diye konuştu.

İlgili İçerikler