2022 Dünya Kupası

Almanya Milli Takımı, FIFA'nın pazubent kararını protesto etti: "Duruşumuzun arkasındayız"

OneLove pazubendi takmaları engellenen ekip, susturulmuş mesajı veren bir poz verdi

23 Kasım 2022 16:36

FIFA’nın Eşcinselliğin yasadışı kabul edildiği Katar’da düzenlenen Dünya Kupası maçlarında LGBTİ+’ye destek veren OneLove pazubendini takmayı yasaklamasının ardından Almanya Milli Takımı, Japonya maçı öncesi bir açıklama yaptı. Tribünde yer alan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, OneLove pazubendini takarak poz verdiği görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

Almanya Milli Takımı adına maç öncesi Twitter’dan yapılan açıklamada takımdaki futbolcuların susturulmuş mesajı veren bir hareketle poz verdikleri fotoğraf paylaşıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Kaptanımızın pazubentdni Almanya milli takımında sahip olduğumuz değerleri savunmak için kullanmak istedik: çeşitlilik ve karşılıklı saygı. Diğer milletlerle birlikte sesimizin duyulmasını istedik. Mesele siyasi bir duruş sergilemek değildi, insan hakları müzakere edilemez. Bu kanıksanmalı ancak durum hâlâ böyle değil. Bu nedenle bu mesaj bizim için çok önemli.

Pazubentten mahrum bırakmak bizi sesimizden mahrum bırakmaktır. Duruşumuzun arkasındayız.”

Almanya Milli Takımı’nın fotoğrafının üzerinde “Pazubendli ya da pazubendsiz; duruşumuzun arkasındayız” ifadeleri yer aldı.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Dünya Kupası maçlarında LGBTİ'lere destek veren OneLove pazubendinin takılmasını yasakladığı için FIFA'ya yönelik yasal süreç başlatmaya hazırlandığını bildirdi.

FIFA'nın turnuvada OneLove pazubendi takan takımların kaptanlarına sarı kart gösterileceğini açıklamasından sonra DFB, oyuncularından pazubendi kullanmamalarını istedi. DFB'nin kararı birçok kişinin tepkisini çekerken, süpermarket zinciri REWE de protesto için sponsorluğunu geri çekti.,

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'dan protestoya destek

Karşılaşmayı tribünden izleyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser da OneLove pazubendini takarak poz verdiği görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.