Gündem

10 Ekim'de Ankara Garı'nda katledilenlerin aileleri: Anıtlaştırma kararı uygulansın

“Gözlerinin yaşıyla her gün yatağı girenlerimiz var ancak halen burada bir anıt yok. Adalet saraylarında aylarca adalet aradık, adalet arayışımız karşılık bulmadı''

10 Nisan 2019 12:33

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 42. ayında anıldı. Ölenler için gar önünde saygı duruşu yapıldı. Katliam mağdurları tarafından geçici olarak yaptırılan anıta karanfiller bırakıldı. “10 Ekim’i unutma, unutturma”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği (10 Ekim- Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15 Ekim 2015 tarihinde aldığı anıtlaştırma kararının uygulanmasını istiyoruz” dedi.

"Her gün gözleri yaşlı yatağa girenler var"

Derneğin Başkan Yardımcısı İhsan Seylan, “Gözlerinin yaşıyla her gün yatağı girenlerimiz var ancak halen burada bir anıt yok. Adalet saraylarında aylarca adalet aradık, adalet arayışımız karşılık bulmadı. 103 kişinin öldüğü katliamın ardından tek bir kamu görevlisinin yargılanmamasını kimse açıklayamaz” dedi.

Ne olmuştu?

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortaklaşa düzenleyeceği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesi toplanma yeri olan Ankara Tren Garı’nda canlı bomba saldırısı oldu. IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda 103 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi , 15 Ekim 2015 tarihinde katliamın gerçekleştiği alana “Demokrasi Meydanı” ismini verdi, ölenler için anıt yapılması kararı aldı. Anıt aradan geçen zamana rağmen yapılmazken, 10 Ekim ailelerinin alanın isminin “Barış Meydanı” olması yönündeki talebi yerine getirilmedi.