Dünya

8 yaşındaki dahi, satranç ustasını yenerek tarih yazdı

21 Şubat 2024 09:01

T24 Dış Haberler

Ashwath Kaushik isimli 8 yaşındaki dahi, klasik bir turnuva oyununda satranç ustasını yenen en genç oyuncu olarak tarih yazdı. 

Singapur'da yaşayan Ashwath, İsviçre'deki Burgdorfer Stadthaus Açık turnuvasının dördüncü turunda Polonyalı 37 yaşındaki Jacek Stopa'yı yenerek bu başarıya ulaştı.

2015 yılında Hindistan'da doğan Ashwath, dünya çapında bir dizi gençlik turnuvasını kazanarak şimdiden adından söz ettirdi. Bu hafta İsviçre'de düzenlenen turnuvayı 12. sırada tamamladı ve onlarca yıllık tecrübeye sahip rakiplerine karşı mücadele etmeye devam eden genç oyuncudan çok şey beklendiği söylendi. 

Ashwath'ın babasının Chess.com'a verdiği bir röportajda, ne kendisinin ne de eşinin satranç oynama geçmişinin olmadığını ve günde yaklaşık yedi saat çalıştığını söylediği oğlunun bu kadar yetenekli bir oyuncu haline geldiğini görmenin sürpriz olduğunu söyledi.

“Ailemizde herhangi bir spor geleneği olmadığı için bu gerçeküstü. Her gün yeni bir keşif ve bazen onun için doğru yolu ararken tökezliyoruz" diye ekledi.