Kültür-Sanat

18. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festival programı açıklandı

!f Film Festivali, !f Gala, !f Efsane ve !f Keşif gibi kategorilerle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor

29 Ağustos 2019 13:22

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bir yıl aradan sonra 13-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, 19-22 Eylül tarihleri arasında ise İzmir ve Ankara’da seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Programı dün yayınlanan festival, “!f Galalar”, “!f Efsaneler” ve “Sanat Hayat içindir!” gibi kategorilerin yanı sıra, yeni bölümler ve !f X adı altında yapılacak atölye çalışmalarını da bünyesinde barındırıyor.  

!f Galalar seçkisinde, Roy Andersson'un “Yaşananlar” üçlemesinin ardından çektiği ve 14 yılda tamamladığı son filmi “About Endlessness”, Sundance Film Festivali'nden Jüri Büyük Ödülü ile dönen “The Souvenir”, Jim Jarmush'un yönettiği "The Dead Don't Die", Dominga Sotomayor Castillo imzalı "Too Late to Die Young" ve Paris sokaklarında dolaşarak vücudunu bulmaya çalışan kesik bir elin hikayesini anlatan "I Lost My Body"nin de olduğu toplam 10 film gösterilecek.

Türk sinemasından seçkiler !f Efsane’de 

Ulusal sinemanın önemli yönetmenlerinden filmleri, yeniden izleyiciyle buluşturan !f Efsaneler bölümünde, bu sene Derviş Zaim’den “Tabutta Rövaşata”, Zeki Demirkubuz’dan “C Blok”, Yavuz Turgul’dan “Eşkıya”, Mustafa Altıoklar’dan “Ağır Roman” ve Tomris Giritlioğlu’ndan “Salkım Hanım’ın Taneleri” izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

David Lynch filmleri, “kült” filmler seçkisinde 

Festivalde “efsane” Türk filmlerinin yanı sıra !f Kült kategorisi kapsamında, zamana direnen yönetmenlerden David Lynch’in “Blue Velvet”, “Eraserhead" ve “Lost Highway” filmleri izleyiciyle buluşacak.  

Jüri üyeleri de açıklandı 

Festival jürileri de festival programıyla beraber açıklandı. !f Ulusal kategorisindeki seçimi, jüri başkanı Ezel Akay ile birlikte Damla Sönmez ve Asja Krsmanovic; Keş!f kategorisindeki seçimi, jüri başkanı Michel Franco ile Barış Saydam ve Asja Krsmanovic; Türkiye’den Kısalar kategorisindeki seçimi, jüri başkanı Anna Henckel-Donnersmarck ile Ayçe Kartal yapacak.  

Festivalde gösterilecek diğer filmler 

!f Belgesel bölümünde gerçekle deneyimin bir arada evrildiği filmler yer alıyor. Türkiye’de en çok izlenen bağımsız yabancı filmler arasında yer alan "Loving Vincent"le benzer teknikle hazırlanan "Loving Vincent: The Imposible Dream" filmi de seçkide gösterilerek. Helena Třeštíková ve Jakub Hejna'nın yönettiği efsanevi yönetmen Miloš Forman'ı anlatan "Forman vs Forman" da belgesel kuşağında seyirciyle buluşacak yapımlar arasında yer alıyor.  

!f Deneysel ile ilk kez senaryosu olmayan bir film içerisinde oyuncuların duygu durumlarını deneyimleyebileceği “Lysis” ve “Nocturne”, “Fugue”, “End of Season” ve “Song without a Name” gibi yönetmenlerin ilk veya ikinci yönetmenlik deneyimleri !f Keşif kategorisinde izleyici karşısına çıkıyor.  

!f Gökkuşağı’nda gösterilecek olan “End of the Century” ve “Being Imposibble” gibi filmleri, seyircilere özgür renkleri aynı çatı altında izleme imkânı tanıyor. !f Karanlık ve Köşeli bölümünde “Luz” isimi film seyircileri konfor alanının dışına çıkarırken, Can Evrenol’un “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmi !f Ulusal’da bir kez daha izleyici karşısına çıkacak.  

Festival biletleri 31 Ağustos'ta satışa çıkacak. Detaylı bilgi için tıklayın