Spor yazarları Adana Demirspor-Galatasaray maçını değerlendirdi: Bundan sonra Galatasaray'ın şampiyonluğu kaybetmesi belki mucizelere bağlı

Süper Lig'in 34. haftasında Adana Demirspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle dönen Galatasaray, puan farkını maç fazlasıyla 7 puana çıkardı. Spor yazarlarının Adana Demirspor-Galatasaray karşılaşması hakkındaki fikirleri şu şekilde...

27 Nisan 2024 07:29

112

SPOR YAZARLARI ADANA DEMİRSPOR-GALATASARAY MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

212

Engin Kehale - Hürriyet: Karaman’ın doğru planı, iyi oyunu ise Muslera’ya takıldı. Uruguaylı, zaman zaman gelen eleştirilere rağmen neden hala bu takımın en önemli parçalarından biri olduğunu gösterdi. Torreira ve Mertens ile maçın yıldızlarından oldu. G.Saray, hedefi görebildiği, ona kilitlendiğinde gözünü kupadan ayırmayan bir camia. Bitiş çizgisi ufukta gözüktü mü bu yoldan geri dönmesi zor.

312

Erman Toroğlu - Sabah: Futbolda şöyle bir cümle vardır, hiçbir zaman değişmez ve çok doğru bir cümledir; "Kaleci bir takımın yarısıdır. Eğer şampiyon olacaksan kalecin en az 5 veya 6 maçı kazandırmalıdır." Bu cümleleri alın, dün akşamki Adana Demirspor-Galatasaray maçı nasıl oynandı, yoruma ne yazmak gerek sorusunun tam karşılığı. Fazla yoruma gerek yok. Maçın özeti, şu ana kadar yazd-ı ğım cümleler zaten. Bakın abartmıyorum, Galatasaray eğer şampiyon olacaksa Muslera'nın bunda payı çok fazladır. Öyle pozisyonlar kurtardı ki inanılır gibi değil

412

Erman Özgür - Fanatik: Adana Demirspor bu sezon özelinde Galatasaray’a karşı en fazla pozisyona giren takım olmasına rağmen gol becerisi ve Muslera puan almalarına izin vermedi. Icardi’nin noktayı koyduğu Galatasaray ise galibiyetle hem şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı hem de Fenerbahçe için derbinin önemini arttırmış oldu.

512

Ahmet Çakar - Sabah: Bu tür maçlarda 1-0 hele hele dün geceki performansa göre çok tehlikeli iken bu sefer sahneye Kerem Demirbay çıktı. Sıfırdan harika bir gol attı. Benim diyen futbolcu atamaz! Sonuçta G.Saray çok önemli bir virajı daha kazanarak döndü. Artık 'şampi' diyebiliriz. Bundan sonra G.Saray'ın şampiyonluğu kaybetmesi belki mucizelere bağlı. Üstelik genetiklerinde de bu tür kayıplar pek yaşanmamış. Fakat dün için Muslera'yı zirveye taşıdık ama İcardi, Köhn, birçok futbolcu beklenenin altındaydı. Hikmet Karaman'ı kutlarım. Çok iyi oynadılar..

612

Osman Şenher - Milliyet: Hiçbir maç artık kolay değil. Galatasaray’ın büyük bir avantajı var, ama futbolcular sorumluluklarını bilip rehavete girmiyor. Özellikle Okan hoca yaptığı değişikliklerle maçın temposunu hiç düşürmüyor. Çünkü Galatasaray berabere bile kalsa strese girecek. Aynı şekilde Fenerbahçe de berabere kalsa bunun telafisi olmayacak. Sonuçta Galatasaray sezonun en zor deplasman maçını oynadı.

712

Ali Gültiken - Sabah: Galatasaray'ın kalesinde Muslera gibi önemli bir markası var. Çok ciddi pozisyonlarda lider olarak takımını oyunda tuttu. Yaptığı kurtarışlar şampiyonluk sürecini belirler nitelikte oldu. Barış Alper, Galatasaray'da hücum dinamizmini yaratan en önemli oyuncu. Gol bulamasa da oyunda tempo yaratan oyuncu oldu. Kerem Demirbay ve Ziyech attıkları gollerle yine büyük saygı uyandırdılar. Muazzam iki gol izledik.

812

Deniz Çoban - Fanatik: Hakem Bahattin Şimşek, ilk sarı kartını 89’da gösterdi ve bu dakikaya kadar en az 4 sarı atladı. Sanırım maçı kartsız bitirme gayretindeydi. Barış Alper’in Atal’a, Balotelli’nin Abdülkerim’e ve Manev’in Icardi’ye müdahalelerinde sarı kartlarını göstermedi. Ayrıca 69. dakikada Grovillon’un, koluyla Kaan’ın kafasına doğru yaptığı dikkatsiz hamle penaltıydı.

912

Bülent Tuncay - Karar: Galatasaray zorlu deplasmanda, diri bir rakip karşısında önemli bir galibiyet aldı. Muslera net kurtarışları ile maçın yıldızıydı. Tam, “Sarı Kırmızılıların Icardi’nin skor katkısı olmadan da kazanabileceği bir maç oldu” derken suskun golcü uzatmada sahne aldı ve yine golünü attı. Okan Buruk’un Icardi’yi yürüdüğü hatta yürümediği, durduğu bir maçta bile oyundan çıkarmamasının hikmetini de böylelikle görmüş olduk.

1012

Bülent Timurlenk - Sabah: İlk dakikada topu rakibe verip "Böyle Dayı mı olur" dedirten Demirbay'ın geometriye saygı golü ise Ezel'de Dayı'nın Ali'yi restoranda kıstırdığı sahne kadar güzel. 15 maçlık serisinin mimarı Buruk, doktorasını yaptığı G.Saray'da profesörlüğe koşuyor. Bu adamı 300 kelimeyle Türkçe konuşup durduramazsınız…

1112

Ebru Kılıçoğlu - Cumhuriyet: Bir türlü gelmeyen gol 53. dakikada Ziyech’in şık şutundan geliyor. Adana Demirspor’un bu gole karşılık vermek için gösterdiği tüm çabalar “Muslera Mucizesi”ne takılıyor. 64’te Kerem Demirbay, tamamen kendi becerisiyle geliştirdiği pozisyondan Galatasaray’ın ikinci golünü atıyor. Gollerden sonra biraz sakinleşiyor taraflar. Bu dakikadan itibaren tempo kademeli düşse de Icardi düşmüyor. Maçın son dakikasında golünü atıyor.

1212

Levent Tüzemen - Sabah: Mertens bir yıl daha Galatasaray'da olmalı. Barış Alper, bazen mükemmel işlere imza atıyor, elekle su taşır gibi davranıyor. Barış yine çok koştu, iyi mücadele etti ama aklı hep şut atmaktaydı. Pas vermeyi düşünmedi. Rakibine çalım atma inadına girence inanılmaz top kayıpları yaşadı. Galatasaray, Adana'da galip gelerek hem kazanamama şansızlığını kırdı hem de şampiyonluğun boyunu kısalttı.