Gün Olur

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sadece Kürt meselesinde değil herkesin uğradığı zulme karşı da sözümüz olmalı

HDP Kocaeli Milletvekili Hakan Aksay’ın Gün Olur programına konuk oldu

22 Ocak 2019 22:04

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hakan Aksay’ın Gün Olur video söyleşi programına konuk oldu.

Adı insan hakları ihlalleriyle ilgili olarak sık sık gündeme gelen ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na yapılan 900 civarında başvurunun 300 kadarını yapmış olan Gergerlioğlu, OHAL dönemi insan hakları ihlalleriyle ilgili kapsamlı bir araştırma yaparak 993 sayfalık bir rapor hazırladıklarını anlattı. 

Bu dönemde bilimsel çalışmalarda yüzde 30 gerileme olduğunu, akrabası ve arkadaşı KHK'lı olan insanların haklarının gasp edildiğini anlattı.

Yerel seçimlerden umutlu olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, “HDP olarak kazanabileceğimiz yerlerde kendi adaylarımızı çıkarıyoruz, kazanamayacağımız yerlerde iktidara karşı ittifakı destekleme eğilimindeyiz” dedi ve CHP ile ilişkiler konusunda şunları söyledi:

“CHP’ye iktidara karşı işbirliği için aylardır açık çek veriyoruz. Bu iktidarı devirmenin bir yolu da yerel seçimlerdir. Ama CHP bu konuda çok çekingen ve tedirgin; bizim gibi kalıcı siyaset üreten bir parti yerine İyi Parti gibi küçük ve yeni bir partiyle oturup konuşmayı tercih ediyor. Kürt meselesi bu memleketin en büyük meselesidir. Türkiye’de siyasete kalıcı bir müdahale sağlamak istiyorsanız bu konuda söz sahibi olan bir partiyle konuşmak durumundasınız. Onunla konuşursanız belki kendinize göre ufak tefek kayıplarınız olabilir ama kazancınız çok daha büyük olur. Ancak CHP hâlâ ‘şu ne der bu ne der’ diye kendi korkularıyla uğraşıyor...”

HDP milletvekili, kendi partisiyle ilgili olarak da şöyle dedi:

“Türkiyelileşmeye yönelik olarak daha çok şey yapmamız gerek. Bu konuda belki özeleştiri yapmamız lazım. Aslında Türkiye’deki her siyasi meseleye bir sözümüz olması lazım. Bunaltıcı baskıdan dolayı HDP tüm meselelere yetişemeyebiliyor. HDP içinde yeni bir milletvekiliyim ama benim gördüğüm Türkiyelileşme yolu, Türkiye’nin her meselesiyle yakından ilgilenmekle, her meselede ciddi kalıcı şeyler söylemekle olur. Sadece Kürt meselesinde değil herkesin uğradığı zulme karşı da sözümüz olmalı. Başkasının hissettiği acıyı da kendi acın gibi hissetmedikçe bir yere gidemezsin.”