Haberler

CHP ve Meriç Demir Kahraman'dan, Tayfun Kahraman için çağrı: İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz

25 Nisan 2024 22:22

T24 Haber Merkezi

Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’ndeki şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya platformu X üzerinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul ilçe belediye başkanlarının yer aldığı "Tayfun Kahraman'a özgürlük" videosunu paylaştı. Demir Kahraman, paylaşımında İmamoğlu'na, ilçe belediye başkanlarına ve İBB ailesine teşekkür etti, "Eşim, meslektaşım ve kızımız Vera'nın babası, İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz!" diye yazdı.

İmamoğlu ve CHP İstanbul ilçe başkanları, Gezi hükümlüsü Kahraman'a özgürlük talep etmek için video çekti. Demir Kahraman, CHP'li başkanların bir araya gelerek çektiği videoyu paylaşarak şöyle yazdı:

"İki yıl boyunca, tek başına katlanılamayacak büyük bir yükün altında bulduk kendimizi.

Ama büyük ve güçlü bir aile bizi sevgisiyle sarmaladı.

Meslektaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız, Tayfun’un üyesi olduğu Atatürk’ün emaneti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi ve çalışanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi...

Tayfun’u tanıyan, seven, güvenen büyük bir ailemiz var.

İki senedir olduğu gibi bugün de Tayfun’un sesine ses olan, haktan, hakikatten, adaletten, vicdandan yana olan herkese, başta İstanbulumuzun Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na, ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm İBB ailesine yürekten teşekkürler.

Eşim, meslektaşım ve kızımız Vera'nın babası, İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz!

#TayfunKahramanaÖzgürlük"