Gündem

Yakın arkadaşı Haluk Türk, Sinan Ateş ile öldürülmeden önce neler konuştuklarını anlattı

13 Mayıs 2024 08:11

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında eşi Ayşe Ateş’ten sonra tanık olarak ifade veren yakın arkadaşı Haluk Türk’ün dikkati çeken ifadeleri de iddianamede yer almadı. Türk, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın kendisine “eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın elçisi olduğunu” belirterek “Sinan’ın kalemini kırdılar” dediğini söyleyen kişi. Türk, Ateş’le cinayetten önce neler konuştuklarını anlattı, cinayetin neden, kimler tarafından işlenmiş olabileceğine dair görüşlerini ifade etti.

Ankara'da 30 Aralık 2022’de öldürülen ilişkin eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi, henüz geçen hafta hazırlandı. T24 muhabiri Asuman Aranca, son olarak Ateş'in tetikçisi Eray Özyağcı'nın eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel tarafından çakarlı araçla kaçırıldığının görüntüsüne ulaşmıştı. Tam 17 ayda hazırlanan iddianame ise başta Ateş'in ailesi olmak üzere çoğu siyasetçi, hukukçu ve gazeteci tarafından eksik değerlendirildi. Dava dosyasına girmeyen bilgilerden biri de Haluk Türk’ün ifadeleri oldu.

Sinan Ateş son WhatsApp mesajını, ölmeden sadece on beş dakika önce Haluk Türk’e “Abi, geliyorum” şeklinde attı. 10Haber’den Caner Taşpınar’ın haberine göre, Haluk Türk, Sinan Ateş’le cinayetten önce neler konuştuklarını anlattı, cinayetin neden, kimler tarafından işlenmiş olabileceğine dair altın delil niteliğinde bilgiler verdi. Tanık ifadesinin iddianameye konmamasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Türk, “Mahkeme sürecinde duruşmaya gideceğim ve ne biliyorsam anlatacağım” dedi.

“Tolgahan Demirbaş benim yanıma geldi, ‘Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz beni gönderdi, elçi olarak tayin etti’ dedi”

Haluk Türk “Bunların hepsi ifademde var” diyerek Tolgahan Demirbaş ile görüşmesini anlattı. Haluk Türk, o görüşmeyi şöyle anlattı:

“Tolgahan Demirbaş benim yanıma geldi. Çok tedirgindi, ‘Abi beni yanlış anlama, seni teşkilattan bildiğim için yanına geldim’ dedi. Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz beni gönderdi, elçi olarak tayin etti. Sinan Ateş’in yanında durma, koruyup kollama, kalemini kırdılar. Bunu söylememi istediler. Ben de dedim ki ona ‘Bana bunu söylemiş olma, bu konuyu hiç açmamış ol, sana bunu kim söylüyorsa git onlara de ki ‘Sinan sahipsiz değil, Sinan Ateş’in yanında Haluk Türk duracakmış.’ İstiyorlar ki Sinan’ın yanında koruyup kollayan kimse olmasın, yalnızlaştıralım, tek kalsın istiyorlar. Bu şekilde bir cinayet olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Bunların hepsi ifademde var. Ama ifademi iddianameye bile koymadılar.

Ayşe Ateş’e Tolgahan Demirbaş’ın gelip bu sözleri söylediğini bizzat ben anlattım. Ayşe Ateş’e ifadesinde bu görüşmeden bahsetmesini, çünkü ifade vermek istediğimi söyledim. Bunların bilinmesini istedim. Ayşe Ateş’ten sonra da ikinci ifade veren kişiyim. Dava başladığında da takipçisi olacağız, avukatlarımız ilgileniyor.”

“Sinan Ateş, bu olayları genel başkana söylemek istedi. Bunun için de özel kalem müdürünü aradı”

Haluk Türk ayrıca şunları kaydetti:

“Bu olaylar yaşandığında Sinan Ateş Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevi bırakmıştı. Sinan Ateş bu olayları genel başkana söylemek istedi. Bunun için de özel kalem müdürünü aradı. O da kim, Murat Çeliker. Murat Çeliker’i arıyor, ‘Abi böyle durumlar var, kan dökülecek, tehdit alıyorum’ diyerek konuyu anlatmaya çalışıyor. Murat Çeliker de konuşmasını kesip ‘sen beni bir daha arama, abin olan İsmet Büyükataman’ı ara’ diyor. Rahmetli Sinan Ateş hayattayken bunu bana anlatmıştı. Eşi Ayşe Ateş ve Sinan’ın arkadaşları da bunu biliyor.”

TIKLAYIN - MHP'li Büyükataman, "Sinan Ateş’in öldürülmeden önce Bahçeli’yi aradığı" iddiasını duyunca telefonu kapatmış: Bilmiyorum kardeşim

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

TIKLAYIN - Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

TIKLAYIN - İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz'un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

TIKLAYIN - T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

TOLGA ŞARDAN - Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

CANDAN YILDIZ - Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.