Gündem

Fatih Camii imamına saldıran Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı: Beş vakit namaz kılan biriyim

"Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım"

09 Ocak 2024 19:44

Fatih Camii imamına saldıran Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı. İlk şiddet vukuatı olmadığı belirlenen Salgın'ın "Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim" dediği öğrenildi. 

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Şüpheli Ömer Salgın tutuklandı. 

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

Salgın'ın ilk şiddet vukuatı olmadığı ve ifadesi ortaya çıktı. 

Yaralama suçundan adli sicil kaydı varmış

Saldırganın yaralama suçundan adli sicil kaydı olduğu ve 2028 yılına kadar kayıtlı av tüfeği ruhsatı bulunduğu ortaya çıktı. Saldırganın dün de Bursa'da bir kavgaya karıştığı öğrenildi.

Beş yıl önce eşinden boşanmış 

Ömer Salgın'ın 2012 yılında evlendiği ve bu evlilikten 2 çocuğunun olduğu bildirildi. 2019 yılında eşinden boşanan şüphelinin 11 ve 9 yaşlarındaki çocuklarının velayetinin ise Kocaeli'nde ikamet eden annelerinde olduğu belirtildi.

Olaydan bir gün önce de birini darbetmiş

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan şüpheli Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü kimyager S.N.'yi darp ettiği ortaya çıktı.

Şahsın farklı bağlantıları olup olmadığı çok yönlü olarak devam ediyor

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince sorgulanan şüphelinin cep telefonu ve son görüşmeleri de incelemeye alındı. Şahsın farklı bağlantıları olup olmadığı çok yönlü olarak devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan Ömer Salgın, emniyette ifade vermekten kaçındı.

Milliyet'te yer alan habere göre; şüpheli Ömer Salgın savcıya verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Ticaret işiyle uğraştığını söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin ise 500 bin lira olduğunu söyledi. Daha önce ailevi problemler yaşadığını söyleyen Ömer Salgın, "Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim" dedi.

"Sonrasını hatırlamıyorum"

Şüpheli, "En son ortağım olan S. N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

"Anlık bir refleks olarak gelişmiştir"

Olayda kullandığı çakının kendisine ait olduğunu söyleyen şüpheli, "İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dedi.

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

Babasının ifadesi alındı 

Olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, zanlının babası İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğine getirildiği öğrenildi.

"Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok"

Baba H.S. "Oğlum normal biriydi. Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok" dediği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, şüpheli Ö.S. gözaltına alınmıştı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

TIKLAYIN - Fatih Camisi'nde namaz sonrası imama bıçaklı saldırı: İki kişinin hayati tehlikesi var; yoğun bakımda tedavileri sürüyor

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan Fatih Camii imamına saldırıya tepki: Tehlikeli bir döneme girdiğimizin göstergesi!

TIKLAYIN - AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camii imamını ziyaret etti: Kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz

TIKLAYIN - Fatih Camisi'nde imama yapılan bıçaklı saldırının ilk görüntüleri yayınlandı

TIKLAYIN - Fatih Camii imamını yaralayan saldırgan tutuklandı