Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a uyarı: 2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar

15 Ekim 2023 19:27

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar. Eğer Ermenistan'da herhangi bir güç hala intikam hakkında düşünüyorsa bugünkü görüntülere iyi baksın" dedi.

Aliyev, Karabağ'daki Hankendi şehrinde Azerbaycan bayrağını göndere çektikten sonra konuşma yaptı.

Karabağ sorununun barış yoluyla çözümünden yana oldukları için yıllarca anlamsız müzakere sürecine katıldıklarını hatırlatan Aliyev, Ermenistan'ın toprakları barış yoluyla geri vermek niyeti olmadığını öne sürerek için 2. Karabağ Savaşı'nın bu nedenle başladığını söyledi.

Aliyev, 3 yıl önceki savaşta Ermenistan'ı mağlup ederek topraklarını işgalden kurtardıklarını, daha sonra Hankendi'de Azerbaycan bayrağının dalgalandığını söyleyerek, "Bu büyük bir mutluluk ve tarihi bir olaydır. Belki de benim bu tarihten bahsetmem doğru olmaz. Çünkü bu tarihi biz yaşadık, bu tarihi biz yarattık. Azerbaycan halkı tarihimizde sonsuza kadar yaşayacak bir zafer kazandı. Gelecek nesiller ebediyen bu zaferimizle gurur duyacaktır "dedi.

"Üç soytarı bugün cezalarını bekliyor"

Karabağ'daki işgalci rejimin yöneticilerinin bugün Bakü'de gözaltında bulunduklarını hatırlatan Aliyev, şunları söyledi:

"Burada kendilerini 'cumhurbaşkanı' olarak nitelendiren 3 soytarı bugün cezalarını bekliyor. Kendisini 'başbakan' olarak nitelendiren birisi bugün de bizi tehdit etmeye cesaret edebilir mi? Onun da çayı bugün tutukevinde veriliyor. Kendisini 'dışişleri bakanı' olarak adlandıran bir ayrılıkçı, alaycı bir şekilde, 'Azerbaycan, bayrağını Hankendi'de dalgalandırmak istiyorsa ülkemizde büyükelçilik açsın' diyordu. Onun da çayı tutukevinde veriliyor. Bizim bayrağımız ise işte burada dalgalanıyor. Bu onlara ders olmalıdır. Maalesef 20 yıl önce söylediğim ve o günden bu yana defalarca tekrarladığım sözleri duymazdan geldiler. Söylediklerimin sadece laf olduğunu düşünüyorlardı. Fakat ben bütün dediklerimi yaptım, bunu Ermenistan dahil herkes biliyor. Bunu unutmasınlar. 2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar. Eğer Ermenistan'da herhangi bir güç hala intikam hakkında düşünüyorsa bugünkü görüntülere iyi baksın."

TIKLAYIN - Azerbaycan, Karabağ'da operasyon başlattı: "Barışın tek yolu, Ermeni güçlerinin bölgeden çekilmesi"

TIKLAYIN - Dağlık Karabağ'daki ateşkes anlaşmasının ardından Erivan'da protestocular ile polis arasında arbede çıktı; Paşinyan'ın istifası istendi