Seçim 2024

YSK itirazı reddetti, Erdoğan duyurdu: "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez" dediği Hatay'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramdan sonra beraberindeki heyetle birlikte AKP'li adaya mazbata verilen Hatay'a gideceğini duyurdu.

08 Nisan 2024 21:45

T24 Haber Merkezi

YSK'nin Hatay seçimleriyle ilgili CHP'nin yaptığı bütün itirazları reddetmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz zaten inanmıştık. YSK nihai kararını verdi, artık malum tiplerin müracaatları bir netice vermeyecektir" dedi, bayramdan sonra Hatay'a gideceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son olarak 6 Şubat depreminin yıl dönümü öncesi gittiği Hatay'da, seçim öncesi halka adeta gözdağı verdiği konuşması büyük tepki çekmişti. Kentin AKP yönteminde olması gerektiği sinyali veren Erdoğan, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partililer ve belediye başkanlarıyla birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) Hatay'da seçim sonucuna ilişkin dün itiraz başvurusu yaptı. Bugün CHP'nin Hatay adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la birlikte yeniden YSK önünde toplanan CHP'nin itirazı, YSK tarafından reddedildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi AKP adayı Mehmet Öntürk tarafından yönetilecek.

Türkiye Kore Dostluk Geçici Konaklama Merkezi'nde düzenlenen iftarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin  Hatay'dan telefonla aradığı Erdoğan, şunları söyledi:

TIKLAYIN - Erdoğan, seçim öncesi Hataylılara 'seslendi': Merkez yerel el ele vermezse, o şehre bir şey gelmez; Hatay'a geldi mi?

TIKLAYIN - CHP, Hatay için çalışma grubu kuracağını duyurdu: Gayrimeşru yönetim her an nefesimizi ensesinde hissedecek

"Malum tiplerin müracaatları netice vermeyecek" 

"Sevgili Hataylı kardeşlerim, bugün malum Yüksek Seçim Kurulu Hatay'la ilgili nihai kararını verdi ve bundan sonraki süreç içerisinde artık bu malum tiplerin yapacakları yanlış yollar, müracaatlar, herhangi bir netice de veremeyecektir. Sizler azmettiniz, karar verdiniz ve bunun neticesinde de Hatay'da Mehmet kardeşimiz kesin kararla seçimi kazanmış oldu. Biz zaten inanmıştık ve artık Hatay'ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın huzuru içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerek kabinem, gerekse Cumhur İttifakı olarak inşallah Hatay'a olan hizmetlerimizi çok daha kararlı bir şekilde arttıracağız, geliştireceğiz ve geçmişte nasıl Hatay'a hizmetler vermişsek, bu hizmetleri bundan sonra da devam ettireceğiz."

Erdoğan, "Bayramdan sonra inşallah şahsım da heyetimle beraber bir Hatay ziyareti yapacağız. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan'ın "Hatay" açıklaması tepkilerin odağında: Kim ne söyledi?

TIKLAYIN - YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti

 

Özhaseki'den Hataylıya Öntürk teşekkürü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Hatay'a gitti. Burada Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan il genelindeki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Expo alanında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü ziyaret etti.

Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet daha sonra Türkiye- Kore Dostluk Konteyner Kentinde iftar programına katıldı. Burada konteynerde yaşayan depremzede vatandaşlarla konuşan Bakan Özhaseki, "Şimdi sizden Allah razı olsun Mehmet kardeşimize de destek verdiniz, onu seçtiniz, bizim bir elimiz bir ayağımız hafif boştaydı. İstediğimiz gibi buradan destek alamıyorduk. Şimdi 4 elle, 4 kolla işe sarılıp hep birlikte inşallah sizin duanızı almaya gayret edeceğiz. Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız, ben de buradaydım. Bugün buradayım yarın yine burada olacağım Hatay'da işler bitip sizin evlerini teslim edene kadar" diye konuştu.  


CHP Hatay grubu kuruyor

Hatay'daki seçimlere yönelik itirazı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilen CHP'den açıklama geldi. Genel Merkez'de basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının AKP adayına verilmesi kararının ardından, "Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselem dediği Hatay, artık hepimizin, tüm Türkiye'nin şahsi meselesidir" diyerek yeni bir girişim kuracaklarını açıkladı. "Hatay'daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedecek" diyen CHP, tüm belediye başkanları, hukukçular, şehir plancıları ve denetçilerinden oluşan 'Cumhuriyet Halk Partisi Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu bayramdan hemen sonra faaliyete geçireceklerini duyurdu. 

TIKLAYIN-Lütfü Savaş, YSK süreci için Ankara’da: Elimizde bu seçimi etkileyecek çok önemli doneler var

TIKLAYIN-YSK Başkanı Ahmet Yener'den 'Hatay' açıklaması

TIKLAYIN-CHP Hatay'da seçimin iptali için dilekçe verdi; "Verilen mazbata meşru değildir!"