Gündem

Yıldıray Oğur: Türkiye’yi yönetenler günlerdir hayali bir darbeye meydan okuyorlar, boş yapmayın lütfen!

06 Mayıs 2020 09:22

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu üzerinden yürütülen darbe tartışmalarına ilişkin, "Türkiye’yi yönetenler günlerdir hayali bir darbeye meydan okuyorlar. Karşısında öfkelenip, heyecanlanacak bu kadar ciddi mesele varken, yüzyılın en büyük sağlık krizi, yüzyılın en büyük ekonomik krizine dönüşmekteyken Türkiye’yi yönetenlerin hararetle gölgelerle boks yapmasına uygun düşen tek söz ancak argoda bulunabilir: Boş yapmak.. Boş yapmayın lütfen!" yorumunu yaptı. 

Oğur, "CHP grup başkanvekili Meclis’teki bir basın toplantısında konuştu, CHP İstanbul İl Başkanı televizyonda bir cümle kurdu, 72 yaşında yurtdışında yaşayan bir yazar da bir yazı yazdı.  Ortada bu iddiaları ciddiye alıp başlatılmış bir soruşturma, ordu içinde bu iddialara temel teşkil edecek bir örgütlenme olup olmadığıyla ilgili bir inceleme yok, sadece sosyal medyada günlerdir süren, olmayan darbeye karşı sanal bir direniş var. Evet. Türkiye’de çok sayıda darbe oldu, en son darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. Hassasiyetin yüksek olması doğal. Siyasetçilerden, yazarlardan bu hassasiyetlere saygı duyması beklenir. Ama iki siyasetçi ve bir yazarın toplam beş cümlesi de, elinde bütün devlet imkanlarını bulunduran bir iktidarı darbe teyakkuzuna geçirmemeli." görüşünü savundu. 

Oğur, "Devletin bu kadar güçlü olduğu, her kuruma hakim olduğu bir ortamda, çok isteseler bile güçleri iktidardan bir ilçe şube müdürü bile devirmeye yetmeyecek bu isimlerin sözlerine bu kadar ölçüsüz, yukarıdan tepki vermenin, bu abartılı teyakkuz halinin, mevcut ekonomik sorunların, eleştirilerin üzerini kapatıp, iktidara dokunulmazlık zırhı giydirmek gibi bir amaç taşıdığı söylenebilir." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN | Ragıp Zarakolu: Darbe karşıtı bir yazının bu kadar ters yorumlanması anlaşılır bir şey değil

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN | İktidar cephesinden Evrensel yazarına tepki: Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar arkasındayız