Dünya

Ürdün'de Hükümet Sözcüsü, OHAL ilan edildiği haberlerini yalanladı

14 Nisan 2024 00:33

Ürdün'de Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Muhenned Mubaydin, ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğine ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'ya açıklama yapan Mubaydin, devlet televizyonu El-Memleket'in haberini düzelterek, ülkede OHAL ilan edildiğine ilişkin medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Mubaydin, medyanın yayımlayacağı haberlerde dikkatli olması zorunluluğu bulunduğunu kaydederek, gerçek dışı haber ve söylentilerin yayını durumunda hukuki işlemlerin başlatılacağı uyarısı yaptı.

Sosyal medya platformları ve çeşitli uygulamalar üzerinden yayılan haberlerin birçoğunun asılsız olduğuna dikkati çeken Mubaydin, ülkede hayatın düzenli şekilde devam ettiğini ve vatandaşları endişelendirecek bir durum bulunmadığını vurguladı.

Mubaydin, yetkili makamların cumartesi akşamı, çevredeki güvenlik koşulları nedeniyle tedbir amaçlı olarak hava sahasını kapatma kararı aldığına dikkati çekti.

Ürdün devlet televizyonu El-Memleket'in dün akşam bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İran'ın İsrail'e başlattığı İHA saldırısının ardından ülke genelinde OHAL ilan edildiği belirtilmişti.

Ne olmuştu?

İran, İsrail savaş uçaklarının 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de aralarında olduğu 11 kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti.

İran'ın liderleri, yaptıkları açıklamada diplomatik misyona yapılan saldırının "emsalsiz" olduğunu vurgulamış, İran'ın Suriye Büyükelçisi Hüseyin Ekbari de İsrail'e "aynı büyüklükte ve sertlikte" bir karşılık verileceğini söylemişti.

CANLI BLOG - İran'dan İsrail'e misilleme hava saldırısıyla geldi!

TIKLAYIN - İran'dan 'meşru müdaafa saldırısı tek seferlikti' mesajı: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e saldırısına dünyadan tepkiler: İran arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir

TIKLAYIN - İran İsrail'e bu SİHA'larla saldırdı: Shahed-136S/Şehit nedir, nasıl çalışır?

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e saldırısını Durum Odası'ndan takip eden Biden, oval ofisten halka seslenecek

TIKLAYIN  - THY, Pegasus ve AJet, Tahran ve İsfahan'a giden uçakları geri çağırdı

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e İHA saldırısının ardından kripto paralarda büyük düşüş

TIKLAYIN - Pentagon, Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve gemiler gönderiyor

TIKLAYIN - İran, İsrail'le bağlantılı olduğunu ileri sürdüğü Portekiz bandıralı gemiye Basra Körfesi'nde el koydu