Gündem

Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'a tahrikten beraat, yaralamadan 2 bin lira ceza

Akersoy hakkında 1 yıl 4 ay aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenmişti

21 Şubat 2024 16:48

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından evine dönen kişiye yumruk atan Ege Akersoy hakkında mahkeme, tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Akersoy hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatına karar verdi. Akersoy hakkında ‘kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezası verilirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege Akersoy için istenen ceza belli oldu

Ne olmuştu?

İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingine katılan ve elinde "tevhid" bayrağı bulunan şahıs darbedildi.

Saldırıyı gerçekleştiren ve üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Ege Akersoy, sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

"Kendimi korumak amacıyla yumruk attım"

Akarsoy savcılık ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullanmıştı.

“Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, ‘sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim. Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim" 

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atmıştı: İfadesi ortaya çıktı

TIKLAYIN - Elinde "tevhid" bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı

TIKLAYIN - Filistin’e destek yürüyüşünde 'tevhid bayrağı' açan kişiye yumruk attı: "Bir Türk olamadınız"

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan saldırganın babası: Son günlerde Türk bayrağına, Atatürk’e yapılan saygısızlıklara çok içerlemişti

TIKLAYIN - Mustafa Sandal: Hilafet bayrağı açan, anayasal düzene karşı çıkan vatandaş neden gözaltında değil?

TIKLAYIN - Ulvi Saran'dan "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç" diyen Mustafa Sandal'a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım