Spor

Takımı sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: TFF istifa etmez görevden alınır; TFF'nin istifa edecek yetkisi yok

"Ceza gelmiş küme düşmüşüz sorun değil"

20 Aralık 2023 16:24

Trabzonspor maçında hakem kararına tepki olarak takımı sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Bize daha önce TFF'den randevu vermediler, bugün arayıp 'İstediğiniz zaman gelebilirsiniz' dediler.Borcumuz yok. Ceza gelmiş küme düşmüşüz sorun değil. Adalet olması gerekiyor." dedi. Sarıalioğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifa etmeyeceğini söyleyerek "TFF istifa etmez görevden alınır; TFF'nin istifa edecek yetkisi yok" dedi.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral, Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında dün akşam oynadıkları Trabzonspor maçında gerçekleşen "sahadan çekilme" olayı ve sezon başından bu yana yaşanılanlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yardımcısı Bayram Saral'ın açıklamaları şöyle:

"Sahadan çekilme kararının Trabzonspor ile hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi çekilme kararının başka kulüplerle ilişkilendirmeye çalışılması olayı ana mecrasından çıkarmaya yönelik beyhude çabalardır. Aynı şekilde sahadan çekilme kararını salt bu maçtaki hakem hatasına bağlanması olayı basite indirgemektir."

"TFF ve MHK'ye güvenimizi kaybettik"

"Tepkilerimizin TFF karşısında göz ardı edilmesi sonrasında dünkü hakem hataları bardağı taşıran son damla olmuştur. Onurlu ve vicdan sahibi spor adamı sorumluluğuyla TFF ve MHK'ye güvenimizi kaybettiğimizi kamuoyuna bildiririz"

"Trabzonspor maçında olması tesadüf"

"Bu olayın Trabzonspor maçına rastlaması tesadüftür. Hiçbir Trabzonlu ben de daha çok Trabzonlu değildir. İstanbulspor'un sahibiyiz ve elimizden ne geliyorsa yapıyoruz."

"Büyükekşi ile konuştum"

TFF'den saat 3'te aradılar. Sayın Büyükekşi ile konuştuk ve sezon başından bu yana ne düşünüyorsam söyledim. Asla arkasından hiçbir şey konuşmadım. Onun yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi arkasından söylemedim. Bize daha önce talep etmemize rağmen randevu vermediler. Bugün aradılar ve istediğiniz zaman gelebilirsiniz dediler."

"Sonucu ne olursa olsun..."

"Ceza gelmiş, küme düşmüşüz bilmem ne sorun değil. Burada adalet olması lazım. Her takım için adalet olması lazım. Bir sürü söylenecek şey var. İstanbulspor ile alakalı konuşuyoruz sadece. Takımı sahadan çektiğimiz için konuşuyoruz, bu. Sonucu ne olursa olsun, hiç önemli değil."

"Benim tek özür dilemem gereken birisi varsa o da sporcularım ve teknik ekibimdir"

"Sporcular haklı. Benim burada tek özür dilemem gereken birisi varsa o da sporcularım ve teknik ekibimdir. Onlar bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim."

"TFF'nin istifa edecek yetkisi yok"

"TFF istifa etmez, görevden alınır. İstifa yetkisi yok. Haftaya Sivas'a gideceğiz ve oynamaya devam edeceğiz. Yapacak bir şey yok."

 

İstanbulspor-Trabzonspor maçından neler oldu?

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşanan eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'e yumruk ve tekmeli saldırısı henüz tazeyken, futbol yine bir krize daha ev sahipliği yaptı. Trabzonspor'u evinde ağırlayan İstanbulspor, maçın 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüne geçtiği dakikalarda ani bir karar aldı. Karşılaşmanın 73. dakikasında sahaya inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Mücadelenin 67. dakikasında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. 


Hakem Ali Şansalan'ın oyunu devam ettirmesinin ardından pozisyonun devamında Trabzonspor, Onuachu ile ikinci golünü attı. VAR hakemi Serkan Totak, pozisyonu uzun süre kontrol ettikten sonra, maçın orta hakemi Ali Şansalan orta noktayı işaret ederek golün geçerli olduğunu işaret etti.

Bunun üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya inerek, futbolcuları sahadan çekti. İstanbulsporlu oyuncular, uzun süre Başkan Sarıalioğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Ancak Sarıalioğlu "Sorumluluk bende" diyerek bütün takımı tek tek soyunma odasına gönderdi. İstanbulspor kaptanı Mehmet Yeşil soyunma odasından dönerek sahaya çıkmayacaklarını deklare etti. Bunun üzerine Trabzonsporlu futbolcular ve maçın hakemleri sahayı terk etti. Hakem Şansalan da soyunma odasına giderken, İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

İstanbulspor'dan ilk açıklama: Bedeli her ne olursa olsun

Çekilme sonrası ilk açıklama da İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral'dan geldi. Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

TFF nasıl bir karar verebilir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Disiplin Yönetmeliği gereğince, bir takımın maçtan çekilmesi durumunda, o takım 3-0 mağlup ilan edilir.

Ayrıca, söz konusu takımın 3 puanı silinir ve bu eyleme sebep olan takımın başkanı, teknik direktörü ve sahada bulunan yöneticisi, iki yıl süreyle her türlü futbol faaliyetlerinden men edilir ve ağır bir para cezası verilir.

Bunların ötesinde, takım, hakem giderleri ve diğer masrafların yanı sıra, maçtan çekilme sonucu mağdur olan karşı takımın uğradığı zararları karşılamak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen bir miktar tazminat ödemekle yükümlü kılınır.

TIKLAYIN - Yine hakem kararı, yine sahaya inen başkan: İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti; "Bedeli ne olursa olsun" dedi!

TIKLAYIN - Sahadan çekilen İstanbulspor'dan ilk açıklama: Bedeli her ne olursa olsun...

TIKLAYIN - İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na tepki yağıyor: Türkiye’deki başkanlık sisteminde genel bir problem var gibi!

TIKLAYIN - Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Futbol adına üzücü, kararı TFF verecek

TIKLAYIN - Hakemin kararını beğenmeyen yönetim sahaya indi: Oyuncuların sahadan çekildiği İstanbulspor-Trabzonspor maçından kareler

TIKLAYIN - İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi: TFF nasıl karar verebilir? Cezası ne olacak?

TIKLAYIN - İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'ndan ilk açıklama: Takdir kamuoyunun, yapacak bir şey yok

TIKLAYIN - Trabzon'dan 'Saral'lara, inşaat sektöründen spor kulübüne; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?