Gündem

Sözcü yazarı Çölaşan'dan AKP'nin "muhalif" gazetecilere yaptığı davete: Bu yutturmaca bir ilk adım olacak

"Oltaya takılan takılır, yutan yutar, yiyen yer, giden gider, ölen ölür, kalan sağlar bizimdir"

27 Ekim 2022 09:06

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesini açıklayacağı program için “muhalif” gazetecilere yapılan daveti eleştirdi. İktidarın bu tavır değişikliğini “Sözüm ona ‘demokratik açılım' sergilemek" olarak açıklayan Çölaşan, “Bu yutturmaca bir ilk adım olacak… Bir sonraki adım onları dünya liderimizin uçağına davet edip özellikle beleş dış gezilerde güzelce ağırlamak… Ve bu yolla kafakola almak” diye yazdı.

Çölaşan, davet edilmediğini de belirttiği yazısında, “Herhangi bir toplantıya onların çağrısıyla katılmak, herhangi bir yere onların davetiyle gitmek benim için asla söz konusu olamaz” görüşünü aktardı.

Çölaşan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Peki ama göstermelik bile olsa kapıları şimdi niçin açıyorlar? Bu sorunun yanıtı belli: Basın üzerinde uyguladıkları o korkunç baskı rejimini biraz olsun hafifletmiş göstermek!  Zannediyorlar ki bizler de bu gibi anlamsız ve göstermelik çağrılara alkış tutacak ve hemen peşlerinden gideceğiz.

Bir yanda baskı. Gözaltına alınan, yargılanan, tutuklanan, işlerinden edilen, bazıları sokaklarda dayak yiyen çok sayıda gazeteci…  Ve son olarak Tele-1 olayında olduğu gibi RTÜK tarafından kapatma cezası, ya da ağır para cezaları verilen televizyon kanalları.

İktidar partisi şimdi yeni bir propaganda yöntemi uygulaması başlatıyor: “Demokrat ve fikir özgürlüğünden yana görünüp bazı ‘muhalif' gazetecileri toplantılarına çağırmak ve sözüm ona ‘demokratik açılım' sergilemek!” Bu, yutturmaca bir ilk adım olacak… Bir sonraki adım onları dünya liderimizin uçağına davet edip özellikle beleş dış gezilerde güzelce ağırlamak… Ve bu yolla kafakola almak…

Oltaya takılan takılır… Yutan yutar, yiyen yer, giden gider… Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.

Başkalarının ne yapacağı beni bağlamaz. Sadece kendi adıma söylüyorum. Saray ve AKP'den (gelmez ya) gelecek olan her türlü çağrıyı dün bizim Çiğdem Toker'in yaptığı gibi anında reddetmek benim için görevdir. Herhangi bir toplantıya onların çağrısıyla katılmak, herhangi bir yere onların davetiyle gitmek benim için asla söz konusu olamaz. Kendilerine yine de çok teşekkür ediyorum. İyi ki bu konuya benim adımı bulaştırmamışlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Korkusuz yazarı Can Ataklı: Onurunuzu korumak istiyorsanız bu davete katılmazsınız

TIKLAYIN - Çiğdem Toker: İktidar açısından meşruiyet devşirme aracı olarak kullanılacağı kanısındayım, davete katılmayacağım