Gündem

Sabah yazarı: İsrail'i protesto edeceğim diye sokağa Coca-Cola dökenlerin ABD'yi kınamak için dolar yakanlardan farkı yok!

26 Ekim 2023 11:35

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Coca-Cola'nın İsrail markası olduğuna dair yanlış bir algı olduğunu belirterek, "İsrail'i protesto edeceğim diye sokağa Coca-Cola dökenlerin ABD'yi kınamak için dolar yakanlardan farkı yok!" dedi.

Tezel, İsrail- Hamas savaşı sürerken İsrail'e tepki göstermek için kola dökenleri eleştirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Derdim Coca-Cola'yı savunmak değil. İçecek olarak hiç sevmem, sağlığa zararlı olduğu için de çocuklarıma da içirmem. Ama gerçekleri bilmekte fayda var:

Filistin'e yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olan Coca-Cola'nın Filistin'de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze'de bulunan 5 fabrikası ve yedi dağıtım merkezinde 1000 Filistinli çalışıyor.

Şu anda Filistin'de en büyük 3. işveren ve en büyük 5. yatırımcı durumunda olan şirketin temiz suya erişimden kütüphanelere, hastanelere vs. birçok alanda sosyal yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Özetle İsrail'i protesto edeceğim diye sokağa Coca-Cola dökenlerin ABD'yi kınamak için dolar yakanlardan farkı yok! Sadece şirketin daha çok para kazanmasına vesile oluyorlar. Daha zekice protestolar icat edilmeli!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Netanyahu bir kez daha kara harekâtına hazırlandıklarını söyledi; İsrail kara kuvvetleri Gazze Şeridi'nde Hamas mevzilerini vurdu