Gündem

Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmeden önce CHP'nin eski genel başkanlarını aradı

01 Mayıs 2024 18:08

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yapacağı görüşme öncesinde partinin önceki genel başkanları; Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı, görüş ve önerilerini aldı.

Erdoğan ve Özel arasındaki kritik görüşme, Külliye yerine AKP Genel Merkezi'nde saat 16.00'da yapılacak.  

8 yıl sonra ilk görüşme

AKP ve CHP liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getiren süreç, Özel’in Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı. Erdoğan ve Özel, TBMM'nin 104'üncü açılış yıldönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonundaki çay buluşmasında bir araya geldi, kısa bir sohbet gerçekleştirip, randevulaştı. 

TIKLAYIN - İlk temas gerçekleşti | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel, TBMM Resepsiyonunda çay içti: Haftaya görüşeceğiz

TIKLAYIN - Erdoğan'la TBMM'de görüşen Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Anayasa'ya tam sadakat noktasına yaklaşırsa biz de kendisiyle müzakereye yaklaşırız

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşme yeri ve saati netleşti

TIKLAYIN - TBMM'de anayasa trafiği; Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın 16.00’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde görüşecek. Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmesinin öncesinde partisinin önceki genel başkanlarını aradı. Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşen Özel, genel başkanlara görüşmenin çerçevesine dair bilgi verdi. Genel başkanların da görüş ve önerilerini alan Özel, daha önce MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarının da konudaki görüşlerini almıştı.

Ana gündem maddesi, yeni anayasa 

Alınan bilgiye göre, görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa olacak. Erdoğan, son olarak Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada birçok alandaki değişime dikkat çekerek,“Buna ayak uydurmak için de Türkiye’nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Yani bu konuda CHP’nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım” demişti. 

Özel'in gündeminde 8 madde var

CHP Lideri'nin çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, öğretmenler başta olmak üzere atama bekleyen çeşitli meslek adayları, kamuya girişte mülakatın kaldırılması, Gezi tutukluları başta olmak üzere yargıda yaşanan sıkıntıları da içeren geniş bir dosya olacak.