Politika

Özel'in görüşme trafiği sürüyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan sonraki yeni adresi Mansur Yavaş olacak

03 Mayıs 2024 22:56

T24 Ankara

Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen, bu akşam da partisinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa yemekte buluşan CHP lideri Özgür Özel, bu kez Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret edecek. 

Dört aylık genel başkanlık sürecinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla partisini 47 yıl sonra büyük başarıya taşıyan CHP lider Özgür Özel, dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kritik görüşmesini gerçekleştirdi. Bu görüşme, CHP’nin 47 yıl sonra birinci; AKP’nin ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti olduğu tabloda gerçekleşecek olmasıyla da tarihi önem taşıyordu. 

Özel'in Erdoğan'la görüşmesinden sonra ilk yüz yüze görüşmesi ise 13 yıllık genel başkanlığından sonra koltuğunu devraldığı Kemal Kılıçdaroğlu ile oldu.

Özel, bu akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde buluşarak yemek yedi. 31 Mart'tan sonra ilk kez bir araya gelen Özel ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinde Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği kritik görüşme de gündeme geldi.  

Özel, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından bu kez Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret edecek. Görüşme, 4 Mayıs saat 11.30'da ABB merkez binasında gerçekleşecek.
Özel ve Kılıçdaroğlu bu akşam baş başa yemek yedi

Kılıçdaroğlu “Müzakere edilmez, mücadele edilir” demişti

Özel'den önce AKP-CHP liderleri en son 8 yıl önce bir araya gelmişti. En son eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte, Erdoğan’ı 15 Temmuz’dan iki hafta sonra Külliye’de  ziyaret etmişti.

Ancak Kılıçdaroğlu, koltuğunu bıraktığı Özel’in Erdoğan’la planladığı görüşmeden önce yaptığı müzakere vurgusuna tepki göstererek, “Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” demişti.  Özel ise “Müzakere de eden, mücadele de eden bir siyaset için yola çıktık” yanıtı verdiği Kılıçdaroğlu’nu görüşmeden bir gece önce de arayarak önerilerini sormuştu.

TIKLAYIN - Özgür Özel, Erdoğan görüşmesine ilişkin konuştu: Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı oldu

TIKLAYIN - Erdoğan ile görüşmesinin ardından Özel'den ilk açıklama

Özel, Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde karşıladı