Politika

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun "söz verdiğini" iddia ettiği iki bakanlığı daha açıkladı: Ama bunlarda yazılı bir metinde anlaşmadık

01 Eylül 2023 01:07

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın T24 yazarı Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşinin ardından, Özdağ-Kılıçdaroğlu arasında "anlaşmalara" dair açıklamalar devam ediyor. Söyleşide, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptıkları görüşmede, “Üç bakanlık için yazılı mutabakat imzaladıklarını” açıklayan Özdağ, Milli İstihbarat Teşkilatı için de sözlü anlaşmaya vardıklarını söylemişti. Bugün ise Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde iki bakanlık için daha "söz" verdiğini açıkladı. Özdağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de söz verildi. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık" dedi.

Özdağ, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Kılıçdaroğlu ile yaptıkları mutabakata dair yeni açıklamalar yaptı. Özdağ, daha önce, “Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” iddiasında bulunmuştu.

Gazeteci Bahar Feyzan'ın YouTube kanalında konuşan Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı için de "söz" verildiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında Özdağ ile aralarında özel bir protokol imzaladıklarını kabul etmiş, Özdağ'ın "üç bakanlık ve MİT Başkanlığı" açıklamalarını yalanlamamıştı. CHP lideri, protokolün içeriği hakkında konuşmamayı tercih etmişti.

Ne olmuştu? 

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Ümit Özdağ, seçimden önce ikinci turda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinde, üç bakanlık ve MİT Başkanlığı konusunda anlaştıklarını ifade ederek, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı" demişti. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Özdağ'in, "üç bakanlık ve MİT Başkanlığı" iddiasının doğru olmadığını söylemişti. 

Özdağ ise, "Kemal Bey attığı imzayı inkâr edecek insan değildir" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un Özdağ ile anlaşma sorusuna ise şöyle yanıt vermişti: 

"O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşmam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile Sayın Oğan ile yaptığım görüşmelerle ilgili altı liderin haberi vardı."

TIKLAYIN | Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığını alacaktık, yazılı mutabakat var

TIKLAYIN |Kılıçdaroğlu "üç bakanlık anlaşması"nı yalanlamadı, Ümit Özdağ'a tepki gösterdi: İki kişinin namusuna teslim edilen bir protokol!

TIKLAYIN | Davutoğlu, Ümit Özdağ'ın "üç bakanlık" iddiasını Kılıçdaroğlu'na sormuş

TIKLAYIN | CHP'den Ümit Özdağ'ın iddialarına yalanlama

TIKLAYIN | Millet İttifakı'ndan Kılıçdaroğlu'na 'Ümit Özdağ' tepkisi: Ortaklarının arkasından iş çevirmek!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu: Video etik olarak rahatsız edici; tekrarlandığında gereğini yaparım