Spor

Olaylı maçta savcılık "Yeşil"i görmedi; 2 taraftara "darp"tan dava açıldı

15 Aralık 2023 12:27

Bursa’da 8 ay önce oynanan maçta, Amedspor Kalecisi Cantuğ Temel, oyuncu Anıl Şahin ve Kulüp Yöneticisi Ömer Elaldı’yı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 kişiden 2’si hakkında dava açıldı. Savcılığın, ırkçı slogan ve “Yeşil” posterlerinin açılması ile ilgili işlem yapmadığı aktarıldı.

Bursa’da 5 Mart 2023’te oynanan karşılaşmada, maçtan sonra Amedspor’un soyunma odasına girerek, kaleci Cantuğ Temel, oyuncu Anıl Şahin ile Kulüp Yöneticisi Ömer Elaldı’yı darp ettikleri iddia edilen 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Bursaspor taraftarlarından A.T, ile K.Ç, A.D, V.Y, hakkında yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerden A.D ile V.Y hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.

2 kişi hakkında dava

Amidahaber'in haberine göre şüphelilerden A.T ile K.Ç hakkında ise, iddianame hazırlanarak Bursa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Savcılık, iddianamesinde, 2 şüphelinin, “spor alanları içerisinde müştekilere yönelik kasten yaralama suçu” işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, TCK’nın 53’üncü maddesi ile 6222 sayılı yasadan cezalandırılmasını istedi. Savcılık ayrıca 2 şüpheli hakkındaki müsabakalardan men kararının devamını talep etti.

Yeşil posterleri, beyaz toroslar…

Mart ayında oynanan Amedspor-Bursaspor karşılaşmasında, Amedspor’a yönelik linç girişimi, takımın konakladığı otelin önünde gece saatlerinde başlamıştı. Otel önünde toplanan Bursaspor taraftarı, saatlerce ırkçı sloganlar atmış, Mehter Marşı okumuştu. Maç sırasında ise tribünlerden sahaya kuru sıkı mermi ile kesici alet atılmış, Amedsporlu futbolcuları pet şişe yağmuruna tutulmuştu. Tribünlerde ise Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri ile bölgede faili meçhul cinayetlerin simgesi olan beyaz toros marka araçların fotoğrafları açılmıştı. Kürtlere yönelik ırkçı sloganların susmadığı maçta, Amedspor-Bursaspor karşısında 2-1 mağlup olmuştu.

TIKLAYIN - Amedspor maçında, Bursaspor tribünleri 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posteri açtı

Baro da suç duyurusunda bulunmuştu

Diyarbakır Barosu da, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım posterlerinin açılması, ırkçı sloganlar atılması ve sahaya atılan kesici maddeler ile ilgili soruşturma yürütülmesi için Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Baro, söz konusu eylemleri gerçekleştiren kişilerin tespit edilerek, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma ve Hakaretten; tedbir almayanlar hakkında da Görevi Kötüye Kullanmadan dava açılmasını talep etmişti. Baronun suç duyurusu ile ilgili savcılığın henüz işlem yapmadığı öğrenildi. (Haber Merkezi)