Dünya

NYT: ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtını ertelemesini tavsiye etti

ABD'nin, Hamas'ın elindeki 212 rehinenin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'den kara harekâtını ertelemesini tavsiye ettiği ileri sürüldü

23 Ekim 2023 09:16

T24 Dış Haberler

İsrail-Hamas savaşı, 17. gününe girerken İsrail ordusunun Gazze'ye başlatması beklenen kara harekâtıyla ilgili belirsizlikler sürüyor. ABD'nin, Hamas'ın elindeki 212 rehinenin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'den kara harekâtını ertelemesini tavsiye ettiği ileri sürüldü. The New York Times (NYT) haberinde, ABD'nin, İran destekli grupların olası saldırılarına hazırlanmak için de zaman istediği kaydedildi. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

NYT'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre Washington, Hamas'ın elindeki 212 rehinenin serbest bırakılması ve Filistinli sivillere daha fazla yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'e Gazze'ye düzenlemesi beklenen kara harekâtını ertelemesini tavsiye etti.

ABD'nin ayrıca, İran destekli grupların ABD çıkarlarına yönelik olası saldırılarına hazırlanmak için daha fazla zaman istediğini belirten gazete, İsrail'in işgali başlatmasıyla bu tür saldırıların artabileceğini de sözlerine ekledi.

TIKLAYIN | NYT: İsrail hükûmeti, Hizbullah’a saldırı konusunda bölündü; ABD savaşın genişlemesinden endişeli

Ancak gazete, yetkililerin Biden yönetiminin, "İsrail'den bir talepte bulunmadığını ve hala kara harekatını ve İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefini desteklediğini" söylediğini kaydetti.

ABD ve İsrail savunma bakanları neredeyse her gün görüşüyor

Times, tavsiyenin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin tarafından iletildiğini çünkü Pentagon'un İsrail'e askeri konularda danışmanlık yaptığını ve Austin'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile neredeyse her gün telefon görüşmesi yaptığını belirtti.