Gündem

Murat Yetkin: Mahkeme, tutuklama sayesinde milyonlarca kişinin haberdar olduğu yazısının kaynağını Tolga Şardan'dan öğrenemedi

07 Kasım 2023 12:27

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği yönündeki yazısı nedeniyle tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan'ın tahliyesine işaret ederek, "Peki o zaman Tolga Şardan neden gözaltına alındı, neden tutuklandı, neden İstanbul’a götürüldü, tahliye edilirken neden üzerine adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kondu?

Evet, işin içinde zaten öteden beri var olan gazetecilere göz dağı verme, netameli konulardan uzak tutmaya dayalı baskıcı anlayış var. Ama bence bu örnekte Tolga Şardan’dan haber kaynağını öğrenme amacı da vardı" diye yazdı.

Tolga Şardan'ın savcılık ifadesinde kötü niyetli olmadığını kanıt olarak, teyit edemediği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz hakkındaki iddiaları yazmadığını kaydeden Yetkin, "Bu konu Uçar’ın iddiaları türünden bir soruşturmanın da Adalet Bakanlığı bünyesinde açılmasıyla aıklık kazanabilir.

Ancak mahkemenin, tutuklama sayesinde milyonlarca kişinin haberdar olduğu yazısının kaynağını Tolga’dan öğrenemedikleri anlaşılıyor. Ne Tolga haber kaynağını satmış ne de arkadaşları Tolga’yı satmıştı" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...