Kültür-Sanat

Mülkiyeliler Birliği’nde Hakan Eken karikatür sergisi: Çok Siyasi

“Mizah, ezilenlerin, haksızlığa, ayrımcılığa uğrayanların, yoksulların gücüdür. Gık demenin ‘Cısss’ olduğu bu günlerde çizgiyle mizaha sarıldık, yalandan mağdurların değil gerçekten mazlumların yanında yer almaya çalıştık…”

01 Mart 2024 19:17

T24 Kültür Sanat

Mülkiyeli çizer Hakan Eken’in yeni karikatür sergisi “Çok Siyasi” başlığıyla, yarın (2 Mart 2024 Cumartesi) Ankara’daki Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu’nda açılacak.

Kızılay Konur Sokak 1 numaradaki Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde saat 16.00’da açılacak olan sergi, 16 Mart’a kadar pazar günleri dışında her gün görülebilecek.

Desen: Hakan Eken

“Büyük bir galeride gerçekleşecek olan son sergisinin, açılıştan bir gün önce, karikatürlerim ‘çok siyasi’ bulunması üzerine değiştirmesi istenince desenlerini sergiden çektiğini” açıklayan Eken, Mülkiyeliler Birliği’nde açılacak sergisine “Çok Siyasi” başlığını koydu.

Hakan Eken, sergisi için, “Uzun bir aradan sonra, sonunda bir karikatür sergisiyle karşınızdayım. ‘Çok Siyasi’ adlı sergime hepinizi bekliyorum. Mizah, ezilenlerin, haksızlığa, ayrımcılığa uğrayanların, yoksulların gücüdür. Gık demenin ‘Cısss’ olduğu bu günlerde çizgiyle mizaha sarıldık, yalandan mağdurların değil gerçekten mazlumların yanında yer almaya çalıştık. Şimdiden hoş geldiniz diyorum” çağrısı yapıyor. Hakan Eken, “Hürriyet Mücadelesinde Mülkiye” başlıklı sergisinde…

Hakan Eken kimdir?

Hakan Eken, kendi kaleminden kendisini ve sergisini şu ifadelerle anlatıyor:

1966 Ankara doğumluyum. Tüllaba 1982 yılında (Mülkiye) İktisat bölümünü kazanarak katıldım. SBF Öğrenci Derneği kuruculuğu ve yöneticiliği yaptım. Dernek yararına sinema bileti satmaktan bir ay uzaklaştırma dahil yaşamadığımız şey kalmadı ama güzel bir mücadele dönemi yaşadık, birçok şeyi tüm öğrencilerin desteği ile başardık. 1995'te yine okulumuzdan yüksek lisans diplomamı alarak Mülkiye’de öğrencilik dönemim sona erdi. Bankacılık yaptım, emekli olduktan sonra kendi atölyemde çocukluk aşkım resim ve karikatür çalışmalarıma ağırlık verdim. İki tanesi Mülkiyeliler Birliği'nde olmak üzere birçok sergi açtım. Karikatürlerim çok sayıda dergi ve gazetede yayınlandı. Geçen yıl sonunda büyük bir galeride gerçekleşecek olan son sergimde, açılıştan bir gün önce, karikatürlerim "çok siyasi" bulundu ve değiştirmem istendi. Ben de bunu bir sansür olarak gördüğüm için karikatürlerimi çektim. Karikatür ve mizah her zaman ezilenlerin en büyük silahı ve gücüdür. Karikatüristler de bunun için çizerler. Bu noktada yolum bir kez daha Mülkiyeliler Birliği ile kesişti.

Hepinize iyi seyirler.

TIKLAYIN | Hürriyet Mücadelesinde Mülkiye