Dünya

Moskova saldırısı dünya basınında nasıl yer aldı?

23 Mart 2024 10:08

T24 Dış Haberler

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda gerçekleştirilen, 93 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırı ile ilgili Rusya Soruşturma Komitesi ölü sayısının artabileceğini belirtirken, saldırı dünyanın da gündeminde yer aldı. 

BBC: "Rusya'da 20 yılın en ölümcül saldırısı"

Britanya merkezli BBC, saldırıyı "20 yılın en ölümcül saldırısı" olarak değerlendirirken, haberinde "Moskova yakınlarındaki önemli bir konser mekanı olan Crocus Belediye Binası kan gölüne döndü" ifadelerine yer verdi. 

Daily Mail: "Moskova'da konser salonunda insan avı"

Britanya merkezli Daily Mail ise saldırı ile ilgili haberinde, "Putin, Moskova katliamından üç gün önce ABD'nin terör saldırısına ilişkin uyarılarını reddetti ve Amerikan büyükelçiliğinin konser salonlarından uzak durulması yönündeki uyarısına da omuz silkti" diye yazdı. 

Guardian: "ABD'den saldırı istihbaratı geldiği iddiası"

Guardian da saldırı ile ilgili haberinde, ABD'den daha önce istihbarat geldiği iddialarına değinerek, ABD'nin başını çektiği batılı ülkelerin terör uyarıları yayınladığını ve vatandaşlarına Rusya'daki halka açık toplantılara katılmamalarını söylemişti.

Guardian haberinde, "8 Mart'ta büyükelçilik, Aşırılık yanlılarının konserleri de içerecek şekilde Moskova'daki büyük toplantıları hedef alma yönünde yakın planlarının olduğu yönündeki raporların takip edildiğini ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat içinde büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye edilmesi gerektiğini duyurdu" ifadelerine yer verdi. 

Reuters: "93 kişinin öldüğü toplu saldırının ardından şüpheli saldırganlar tutuklandı"

Reuters, Rus milletvekili Alexander Khinshtein tarafından yapılan açıklamada, saldırganların Moskova'nın yaklaşık 340 km güneybatısındaki Bryansk bölgesinde polis tarafından tespit edilen bir Renault aracıyla kaçtığını ve durma talimatlarına uymadıklarını söylediğini belirtti. İki kişinin bir araba kovalamacası sonrasında tutuklandığı, diğer ikisinin ise ormana kaçtığı ifade edildi. 

 

TIKLAYIN - Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı | IŞİD saldırıyı üstlendi