Gündem

Madendeki göçükte hayatını kaybeden işçi, emekli olsa da çocuklarının eğitimi için çalışmaya devam etmiş

14 Eylül 2023 14:50

Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi’nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 çocuk babası madenci Ramazan Yıldırım’ın (45) 25 yıldır maden ocağında çalıştığı ve 6 yıl önce emekli olmaya hak kazandığı ortaya çıktı.

Kardeşinin çocuklarının eğitimi için çalışmaya devam ettiğini söyleyen İsmail Yıldırım (50), “Yaşı gençti. Çocukları küçüktü. ‘Çocuklarım büyüsün, okusun’ diye çalışıyordu. ‘1-2 sene daha çalışırım’ diye düşünüyordu. Çalıştıkları bölgede tavan birkaç gündür basmamış, basması gerekiyormuş. Onlar da çalışırken birdenbire göçük olmuş. Çocuklarının eğitimi için devam ediyordu. Haberi alınca buz kesiyor insan. O an bir şey düşünemiyorsun. Elin ayağın tutmuyor. Dişini sıkıyorsun, aklına bir şey gelmiyor zaten. Hiçbir şey yapamıyorsun, kalakalıyorsun. Babam da madende çalışıp emekli olmuştu. Ben de aynı yerde çalışıyorum” dedi.

Oğlu tabutunun başından ayrılmadı

Madenci Ramazan Yıldırım için Ormanlı Beldesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Yıldırım’ın eşi Nimet, kızları Büşra ve Merve Yıldırım gözyaşları dökerken birbirlerine sarılarak teselli aradı. Madencinin oğlu Ömer Yıldırım, babasının fotoğrafını göğsüne iğneleyip, tabutunun başında bekledi.

TIKLAYIN - 1 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki göçükte, yaralanan işçilerden 5'i taburcu oldu

TIKLAYIN - Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı