Politika

Kobani Davası'nın 45. duruşmasına kadınlardan destek: Sebahat yoldaşımızın erkek egemen iktidarı nasıl yargılayacağının tanıkları olacağız

11 Aralık 2023 10:46

HDP’li siyasetçilere, 6-8 Ekim 2014’te IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto eylemleri gerekçe gösterilerek açılan davanın 45. duruşma periyodu Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı

Duruşma öncesi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi, Sincan Cezaevi önünde açıklama yaptı. HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, HDP ve DBP’nin eski eş genel başkanlarından Sebahat Tuncel’in savunması öncesi yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’nin birçok yerinden, Amed’ten, İstanbul’dan Ankara’dan kadın mücadelesi yürüten, feminist mücadele yürüten birçok kadın Sebahat Tuncel’in davasında dayanışma için gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Türkoğlu, “Sebahat yoldaşımızın erkek egemen iktidarı nasıl yargılayacağının tanıkları olacağız” diyerek; Kobani davasını “kumpas davası” olarak niteledi, “Kobani davası, Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele yürüten kadınlara karşı bir davadır” ifadelerini kullandı.

Kadın örgütü temsilcileri ve feministler açıklamanın ardından davayı takip etmek üzere duruşma salonuna geçti.

HDP eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada, siyasetçiler hakkında “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma” ile 37 kez “insan öldürme” başta olmak üzere pek çok suçtan ceza isteniyor.

TIKLAYIN-Kobani Davası | Selahattin Demirtaş: Kararlarınız seçimde hızlanıyor, seçimden sonra yavaşlıyor

Davanın bugün görülen duruşmasında HDP ve DBP’nin eski eş genel başkanlarından Sebahat Tuncel, esas hakkında savunmasını yapmaya başladı.

TIKLAYIN-Sebahat Tuncel Kobani davasında savunma yapıyor: Bu ülkeyi mafya düzenine dönüştürdüler