Gündem

İstinaf, kendisiyle görüşmek istemeyen kadını bıçaklayan Ülkü Ocakları sorumlusuna daha ağır ceza verdi ancak indirimden vazgeçmedi

Kendisiyle görüşmek istemeyen kadını çakıyla boynundan yaraladı

15 Mart 2024 17:03

Kendisiyle görüşmek istemeyen eski sevgilisi E.M.’yi ikisi öldürücü biçimde, beş ayrı yerinden bıçaklayarak ağır biçimde yaralayan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi ve okulun Ülkü Ocakları sorumlusu Necip Mert Yalçın’a verilen 11 yıl 8 ay verilen hapis cezası kaldırıldı. Yalçın’ın 17 yıl müebbet hapsine karar veren istinaf mahkemesi, cezayı artırdı ancak takdir indiriminden vazgeçmedi. Ceza, takdir indirimiyle 14 yıl 2 aya indirildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve okulun Ülkü Ocakları sorumlusu Necip Mert Yalçın(24), 11 Ocak 2023’te kütüphaneden çıkıp evine gitmek üzere olan eski sevgilisi E.M.’nin (22) yolunu Çankaya Dede Efendi Caddesi üzerinde kesti. İddiaya göre, Yalçın, kendisiyle görüşmek istemeyen, öldürmekle tehdit ettiği E.M.’yi darp etmeye başladı. E.M.’yi cebinden çıkardığı çakıyla boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Beş yerinden bıçaklanan E.M., hastaneye kaldırıldı. Göğüs bölgesinde ve karın boşluğunda ciddi yaralanmalar tespit edilen E.M. önce yoğun bakıma kaldırıldı, bir hafta hastanede yattıktan sonra taburcu edildi.

Sanığın savunması: Ülkü Ocakları sorumlusuyum, terör gruplarının hedefindeydim

Olay günü tutuklanarak cezaevine gönderilen Necip Mert Yalçın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açıldı. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Necip Mert Yalçın, Ülkü Ocakları sorumlusu olarak okulda hasımları olduğunu ve “bazı terör grupları” ile LGBTİ örgütleri tarafından hedef alındığını öne sürerek, “Bizim üniversitenin Ülkü Ocakları sorumlusuydum ve okuldaki terör örgütlerine karşı sürekli saldırıya uğradığım için kendimi savunma amaçlı yanımda ufak bir çakı bulunduruyordum. İnsan sevdiğine zarar vermez” diye savunma yaptı.

TIKLAYIN - İstinaf mahkemesine kuşa dönmüş ceza da yetmedi: Eski sevgilisini beş yerinden bıçaklayan Ülkü Ocakları sorumlusu, kendini “siyasi düşmanları bulunmakla” savundu, indirimi aldı

Mahkemeden takdir indirimi

Savunmaları ve raporları değerlendiren 15. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Yalçın’ın “E.M.’nin boyun ve gövdesine hedef gözetmeksizin beş kez vurduğu, uzmanlık raporlarına göre bu beş bıçak darbesinden batına ve sternumun soluna (göğüs ve karın boşluğu) isabet eden iki adet darbenin E.M.’nin hayatını tehlikeye sokacak mahiyette yaralamalar olduğunu” kaydetti.

Yalçın’a “tahrik indirimi” yapılamayacağına, eylemin “kadına karşı işlenmiş suç” kapsamında olduğuna karar veren mahkeme, buna karşılık cezayı takdir hakkını kullanarak müebbet hapisten 11 yıl 8 aya kadar indirdi.

İstinaf cezayı artırdı ancak indirim de verdi

Dava istinafa taşındı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 11 yıl 8 ay hapis cezası hükmünü kaldırdı. Yalçın’a “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 17 yıl hapis cezası veren istinaf mahkemesi de takdir indirimine giderek, 14 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti, Yalçın’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davada Yargıtay süreci başladı.