Gündem

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Reisi: Kiliselere kendimizi kapatıp kapılarımızı içeriden kilitleyeceğimizi düşünenler başaramayacak!

29 Ocak 2024 12:30

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Reisi’nden Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul'daki Katolik cemaatlerinin kiliselerinde güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda destek istenen açıklamada, “İstanbul’daki yaşayan Katolikler olarak ülkemiz insanlarının samimi kardeş sevgisini, vicdanını ve misafirperverliğini biliyoruz. Ülkemizi ve insanlarımızı çok seviyoruz. Terör eylemi aracılığıyla dehşet dalgası yaydığını sanarak kiliselere kendimizi kapatıp kapılarımızı içeriden kilitleyeceğimizi düşünen kişi ve grupların bunu başaramayacaklarını belirtmek isteriz” deildi.

Açıklama şöyle:

“28 Ocak 2024 tarihinde episkoposluğumuza bağlı olan Büyükdere Meryem'in Doğuşu Katolik Kilisesi'nde meydana gelen elim saldırıdan sonra 12 saat gibi kısa bir süre içerisinde olayın faillerini ve bağlantılı oldukları kişileri yakalama başarısını gösteren, başta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere tüm kolluk kuvvetlerine minnettarlığımızı ifade ediyoruz.

Bu vesile ile İstanbul'daki Katolik cemaatlerinin kiliselerinde ibadetleri süresince güvenlik önlemlerinin artırılması ve sıkılaştırılması hususunda sizlerin yoğun desteğine ihtiyaç duyduğumuzu beyan ederiz.

Asırlar boyunca tüm dinlerin kardeşçe yaşadığı İstanbulumuzda bu karşılıklı sevgi ve saygı ikliminin devam edebilmesi için gösterdiğiniz çaba için müteşekkiriz. İstanbul’daki yaşayan Katolikler olarak ülkemiz insanlarının samimi kardeş sevgisini, vicdanını ve misafirperverliğini biliyoruz. Ülkemizi ve insanlarımızı çok seviyoruz. Terör eylemi aracılığıyla dehşet dalgası yaydığını sanarak kiliselere kendimizi kapatıp kapılarımızı içeriden kilitleyeceğimizi düşünen kişi ve grupların bunu başaramayacaklarını belirtmek isteriz.”

TIKLAYIN - Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

IKLAYIN - Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kişinin yeğeni: Sadece ziyarete geldi, hafif zihinsel engelliydi

TIKLAYIN - Sarıyer'de kiliseye düzenlenen silahlı saldırı anları kamerada

TIKLAYIN - İmamoğlu silahlı saldırının yaşandığı Santa Maria Kilisesi'ne geldi: Hassas bir dönemdeyiz, süreci takip ediyoruz

TIKLAYIN - Adalet Bakanı duyurdu: Santa Maria Kilisesi saldırısında Başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı | Yerlikaya: Zanlılardan biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı, DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz

TIKLAYIN - Papalık Vekili Massimiliano Palinuro: Cumhurbaşkanı bize cesaret verdi, gösterdiği yakınlık için cemaatimiz minnettar