Dünya

İran güvenlik şefi, Bağdat'a gitti

Ahmadian, Ocak ayında Irak'ın ulusal güvenlik danışmanı Kasım Muhammed Celal el-Araci ile telefonda görüşmüştü

05 Şubat 2024 12:30

T24 Dış Haberler

İran'ın yeni güvenlik şefi Ali Ahmadian, Irak'ta ABD ve İran'a bağlı güçler arasındaki askeri gerilimin tırmandığı bir dönemde temaslarda bulunmak üzere Bağdat'a gitti. 

 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in temsilcisi Ahmadian, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'ne bağlı Nournews'e göre Irak Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı İssam el-Saadi tarafından karşılandı.

İran medyasına göre, Tahran'daki siyasi sarsıntının ardından Mayıs 2023'te atanan Ahmadian, Ocak ayında Irak'ın ulusal güvenlik danışmanı Kasım Muhammed Celal el-Araci ile telefonda görüşmüştü.

TIKLAYIN | ABD, İran bağlantılı milislere yaptıkları hava saldırılarının sadece "başlangıç" olduğunu belirtti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Orta Doğu'da İran destekli milislere gerçekleştirdiği saldırıların sürdürülebilir bir karşılığın başlangıcı olduğunu söylemiş ve İran topraklarına saldırı yapma olasılığının bir seçenek olduğunun sinyallerini vermişti.

Sullivan, "Bunlar vereceğimiz karşılığın başıydı, sonu değil. Daha fazla adımlar atacağız. Bunları bazıları görülmüş, belki de bazıları görülmemiş adımlar olacak. Tüm amacımız çok açık bir mesaj göndermek: Amerikan güçlerine saldırıldığında ve Amerikalılar öldüğünde karşılık veririz, hem de sert bir şekilde" demişti.