Dünya

İran Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye mesaj: İsrail'e destek verirse pişman ederiz

Devrim Muhafızları, herhangi bir ülkeden ABD veya İsrail adına gelecek tehdidin kaynağına da karşılık verileceğini bildirdi

14 Nisan 2024 03:15

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a karşı saldırıya herhangi bir destek veya katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin "kararlı ve pişman edici" tepkisiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibiyle takip eden ABD Başkanı Joe Biden ise, "İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" demişt. 

Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail'e başlatılan saldırıyla ilgili yayımladığı ikinci bildiride, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yönelik saldırısına karşılık, İran'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İsrail'in işgali altında bulunan topraklardaki askeri hedeflere saldırı başlattığı belirtildi.

TIKLAYIN - İran'dan 'meşru müdaafa saldırısı tek seferlikti' mesajı: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

CANLI BLOG - İran'dan İsrail'e misilleme hava saldırısıyla geldi!

Bildiride, "İran, haklarını güvence altına almak ve saldırganı cezalandırmak amacıyla siyonist terör ordusunun işgal altındaki topraklarda bulunan önemli askeri hedeflerine saldırarak, stratejik istihbarat yeteneklerini, füzelerini ve insansız hava araçlarını başarıyla vurup imha etti." ifadelerine yer verildi.

ABD tarafından İsrail'e verilen desteğe işaret edilen bildiride, "Terörist Amerikan hükümeti, İran'ın çıkarlarına zarar verecek herhangi bir destek ve katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin kararlı ve pişman edici tepkisiyle sonuçlanacağı konusunda uyarıldı." açıklamasında bulunuldu.

Bildiride, "İsrail'in eylemlerinden ABD yönetiminin sorumlu olduğu ve İsrail'in engellenmemesi halinde hem Tel Aviv'in hem de Washington'un bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağı" belirtildi.

Devrim Muhafızları, herhangi bir ülkeden ABD veya İsrail adına gelecek tehdidin kaynağına da karşılık verileceğini ve İran'ın meşru çıkarlarını her türlü saldırgan eylem ile yasa dışı güç kullanımına karşı koruyacaklarını bildirdi.

Ne olmuştu?

İran, İsrail savaş uçaklarının 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de aralarında olduğu 11 kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti.

İran'ın liderleri, yaptıkları açıklamada diplomatik misyona yapılan saldırının "emsalsiz" olduğunu vurgulamış, İran'ın Suriye Büyükelçisi Hüseyin Ekbari de İsrail'e "aynı büyüklükte ve sertlikte" bir karşılık verileceğini söylemişti.

CANLI BLOG - İran'dan İsrail'e misilleme hava saldırısıyla geldi!

TIKLAYIN - İran'dan 'meşru müdaafa saldırısı tek seferlikti' mesajı: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e saldırısına dünyadan tepkiler: İran arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir

TIKLAYIN - İran İsrail'e bu SİHA'larla saldırdı: Shahed-136S/Şehit nedir, nasıl çalışır?

TIKLAYIN - Biden, Durum Odası'nda: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

TIKLAYIN  - THY ve Pegasus'un İran, Ürdün, Irak ve Lübnan seferleri iptal

TIKLAYIN - Bitcoin'de sert düşüş: İran'ın saldırısı kripto borsasını da vurdu

TIKLAYIN - Pentagon, Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve gemiler gönderiyor

TIKLAYIN - İran, İsrail'le bağlantılı olduğunu ileri sürdüğü Portekiz bandıralı gemiye Basra Körfesi'nde el koydu