Dünya

İngiltere ve Norveç büyükelçileri, İran Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

İnsan hakları örgütleri protestolarda en az 50 kişinin öldürüldüğünü belirtiyor

İran, İngiltere Büyükelçisi Shercliff ve Norveç Büyükelçisi Hauge'u bakanlığa çağırdı.

25 Eylül 2022 16:25

Tahran yönetimi, İngiltere Büyükelçisi Simon Shercliff ve Norveç Büyükelçisi Sigvald Hauge'u, İran'daki gösterilere ilişkin izledikleri politikalar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını duyurdu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından protestoların devam ettiği İran'da, İngiltere ve Norveç büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Yarı resmi haber ajansı ISNA'nın aktardığına göre İran Dışişleri Bakanlığı'nın, İngiltere Büyükelçisi Shercliff ve Norveç Büyükelçisi Hauge'u İran'daki gösterilere ilişkin izledikleri politikalar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı belirtildi. Açıklamada, BBC Farsça ve Iran International kanallarının protestocuları sokağa çağırdığı belirtildi.

İnsan hakları örgütleri protestolarda en az 50 kişinin öldürüldüğünü açıklarken, devlet televizyonu aralarında Devrim Muhafızları'na bağlı üyelerin de olduğu 41 kişinin öldüğünü duyurdu.

TIKLAYIN I "Ahlak polisi tarafından darp edildi"; İran'da gözaltına alındıktan sonra komaya giren kadın hayatını kaybetti

TIKLAYIN I Amini'nin 'Ahlak Polisi' tarafından tutuklandıktan sonra ölmesinin ardından İran'da protestolar başladı