Gündem

Hande Fırat: İçişleri Bakanlığı, bireysel silahlanma konusuyla ilgili yakında açıklama yapacak

01 Ağustos 2023 10:00

Hürriyet yazarı Hande Fırat, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından gündeme gelen bireysel silahlanma konusuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın yakında açıklama yapacağını belirtti. 

"Allah aşkına Teksas’ta mı yaşıyoruz?" diye soran Fırat, yazısında, Esenyurt'ta yaşananlara dair şunları kaydetti:

"Silah ruhsatı ve taşıma ruhsatları almak için bir dizi düzenleme var. Bu ruhsatları almak için bazı düzenlemeler acaba daha da mı zorlaştırılmalı?

Mesele sadece ruhsatlı silahlar değil, ruhsatsız ve kaçak silah sorunu da işin başka bir boyutu. Bunun bir şekilde engellenmesi gerekiyor.

Önüne gelen ya mafyacılık oynuyor ya bir mekâna çöküyor. Bununla da mücadele etmek gerekiyor.

Mafyacılık dizi filmlerdeki ya da filmlerdeki gibi özenilecek bir şey değil. Toplumun da medyanın da bunun farkına varıp ona göre davranması gerekiyor.

Türkiye sınırları içinde 'Bu mahalleye girilmez, tehlikeli' gibi tanımlamaların yapıldığı tek bir yer kalmamalı.

Eğitim şart. Adam trafikte sinirleniyor, silah çekiyor. Barda canı sıkılıyor tabancayı çıkarıyor. Ensesi kalın gencecik çocuklar barlara silahla giriyor.

Daha önce de yazmıştım, silahla girilemeyecek mekânlar da kanunla yeniden düzenlensin. Kafasına göre herkes istediği yere silahla giremesin.

Silahlanma meselesi, Türkiye özelinde silah kullanma meselesi partiler üstü bir mesele olup sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, eğitimciler ve uzmanlarla birlikte derinlemesine ele alınıp çözüm için gerekenler yapılmalı. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın yakın bir zamanda önemli bir açıklaması olacağını söyleyebilirim." 

TIKLAYIN - Esenyurt'taki tekel bayisi kavgasında cinayet zanlısının ilk ifadesi ortaya çıktı

TIKLAYIN - Esenyurt'taki tekel bayi saldırısında 4 şüphelinin tamamı gözaltına alındı