Gündem

HaberTürk yazarı Karaca: Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı’yı katledip "Beni küçük düşürdü" diye gerekçe sunsaydı, aynı indirimi uygular mıydınız?

Pınar Gültekin cinayetinde Cemal Metin Avcı'ya "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi

22 Haziran 2022 12:14

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya "haksız tahrik" indirimi ile verilen 23 hapis cezasına tepki gösterdi. 

Karaca, 2009 yılında işlenen Münevver Karabulut cinayetinde katil Cem Garipoğlu'nun çocuk mahkemesinde yargılanmasına rağmen müebbet istendiğini ve 24 yıl hapis cezası aldığını hatırlattı.

Karaca, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Eminim 18 yaşını biraz geçmiş olsaydı, Münevver’in katledilmesinden derin üzüntü duymuş kamuoyunun da baskısıyla bu ceza çok daha yüksek olurdu.

Bu durumun insanda uyandırdığı duygu Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya ‘kıyak’ geçildiği duygusudur. Sebep Pınar Gültekin’in 'evli bir adamla beraber olması', dolayısıyla başına geleni 'birazcık da hak ettiği' varsayımı mıdır?

İçerik tartışmasına hiç girmeden kararı veren sayın hakime sormak isterim: Durum tam tersi olsaydı, yani Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı’yı aynı şekilde katletmiş olsaydı, 'Eşini boşayacaktı boşamadı duygularımla oynadı, beni toplum nazarında küçük düşürdü' diye de bir gerekçe sunsaydı aynı 'haksız tahrik indirimini' Pınar Gültekin’e de uygular mıydınız?

'Evet, tabii ki uygulardık' cevabını bir lahzada hiç teklemeden veremiyorsanız, verdiğiniz karar vicdansız bir karar ve yaptığınızın adı sadece 'kadın düşmanlığı'."

Yazının tamamı için tıklayın.