Gündem

Gözler bugünkü AKP töreninde: 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor

Saat 14.00'te başlayacak törende Erdoğan konuşma yapacak

07 Ocak 2024 10:05

Merakla beklenen AKP Belediye Başkan adaylarının 28'inin bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törende tanıtılması bekleniyor.

Aralarında İstanbul'un da olduğu 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayı açıklanacak. Tören 14.00'te başlayacak. Kısa film gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak.

Törende adaylar alfabetik sıraya göre açıklanacak.

Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da duyurulacak.

Murat Kurum iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz, dün sosyal medya hesabından eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İstanbul adayı olacağını söyledi. Söz konusu kulis iddiasının ardından Kurum’un İstanbul ekibi olduğu düşünülen bir grup partiliye hitap ettiği anların görüntüleri ortaya çıktı. Kurum bu toplantının bir kesitini yansıtan videoda, “Arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız, Burada İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini ve insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte oradan kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız” diyor.

VİDEO: AKP'nin aday göstereceği iddia edilen Murat Kurum'dan “İstanbul” toplantısı

Gaziantep, Konya ve Muğla adayları belli oldu

Öte yandan Erdoğan'ın, Gaziantep ve Konya'da mevcut başkanları yeniden aday gösterme kararı aldığı belirtilirken Muğla'da eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın ismini açıklayacağı öne sürülüyor. 

TIKLAYIN - AKP'de adaylar netleşiyor: Gaziantep, Konya ve Muğla adayları da belli oldu