Spor

Fenerbahçe'den Galatasaray'a cevap: Ne böyle bir başvuru var ne de ret!

18 Temmuz 2023 00:08

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in 1959 öncesi şampiyonluklar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) daha önce karar verdiği iddiasına, "Ne böyle bir başvurusu olmuştur ne de ‘olmayan' bu başvuru reddedilmiştir" yanıtını verdi.

Fenerbahçe kulübü, TFF'nin, "1959 öncesi şampiyonluklar"a ilişkin komisyon kurulması kararına tepki gösteren Özbek'e cevap verdi. Özbek, 1959 öncesinde oynanan liglerin araştırılması için komisyon oluşturma kararına tepki göstermişti.

TIKLAYIN | Rezan Epözdemir: TFF'nin 1959 yılı öncesi için komisyon kurulmasına dair kararı açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir

TIKLAYIN | Dursun Özbek'ten "1959 öncesi şampiyonluk" açıklaması: İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış

Fenerbahçe'nin, "28 şampiyonluğumuzun geçmişte Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği yalanı hakkında" başlığıyla resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

"Son günlerde, aynı kulübün belli isimlerince gündeme getirilen Fenerbahçemizin 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları ile ilgili daha önce TFF’ye başvuru yaptığı ve bu başvurunun Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzün iddia edildiği gibi geçmişte bu konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’na ne başvurusu olmuştur ne de ‘OLMAYAN’ bu başvuru Tahkim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Şanlı tarihimizin yazılmasında pay sahibi olan, alın teri döken tüm efsanelerimizin emeklerine sahip çıkmak için attığımız hak arayışımız sonuna kadar devam edecektir."

GS TV'ye konuşan Özbek, "Türk futbolunda kaos yaratmakta üstümüze yok. 40 sene önce alınmış bir kararı bugün yeniden gündeme getiriyoruz. Daha önceki federasyonlar hiç incelemedi mi hangi şampiyonlukların geçerli olduğunu?" demişti.