Gündem

Fatih Altaylı: Kim ki, Lozan Anlaşması’nı kötülüyorsa bilinsin ki o kimse vatan hainidir

25 Temmuz 2023 12:10

Gazeteci Fatih Altaylı, Lozan Barış Anlaşması'nın 100. yılında, "Kim ki, anlaşmayı kötülüyorsa, bilinsin ki o kimse, kolay kolay kullanmadığım bir sıfat olan 'vatan hainidir'" dedi. 

Altaylı, kendi internet sitesindeki yazısında, "Aklı biraz başında herkes, bu anlaşmanın Türklerin bugün hâlâ bu coğrafyada, bir devlet sahibi olmasını sağlayan anlaşma olduğunu bildiği için, dün bu günü kutladı. Ahmaklar ise bu anlaşmanın gizli maddeleri olduğuna inanmaya, Türkiye’nin içerdeki düşmanları ve satılmışları ise bu anlaşmayı lanetlemeye devam ettiler. Yarı cahil bir başka salak grubu ise 1912 yılında Lozan’ın Ouchy bölgesinde Osmanlı Devleti ile İtalya arasında imzalanan ve Ege Adaları’nı İtalya’ya bırakan anlaşmayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası kabulü olan Lozan Anlaşması ile karıştırmaya bilerek veya bilmeyerek devam ettiler" ifadelerini kullandı. 

Altaylı, şöyle devam etti:

"Ezcümle söylenmesi gereken şudur. Kim ki, Lozan Anlaşması’nı kötülüyorsa, bilinsin ki o kimse, kolay kolay kullanmadığım bir sıfat olan 'vatan hainidir'. Lozan’a karşı çıkan, Türkiye’nin bölünüp parçalanmasından ve Türklerin Anadolu’da devletsiz kalmasından yanadır. Bunu bilerek veya isteyerek yapmak ile cehaletten yapmak arasında bir fark yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi yıl kurulduğunu bilmeyip, Lozan’ın gizli maddelerini bildiğini iddia edenden bu millete hayır gelmez."

TIKLAYIN - Fatih Altaylı: İktidar, bir şeyi gözden kaçıracağımızı düşünüyor, bu önlemlerin hepsi İstanbul’daki Türklerin sayısını azaltmaya yönelik

Yazının tamamı için tıklayın