Gündem

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını YSK Başkanı ve ekibi yargıya taşımalı, artık bu adama bedel ödetmeli

"Yeri geliyor savcılara saldırıyor, yeri geliyor hâkimlere saldırıyor ama nedense onlar çekiniyorlar, korkuyorlar"

19 Ağustos 2022 12:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz" açıklamasına ilişkin olarak, "Bana göre, YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli." dedi.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le birlikte Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sonrası uçakta, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan Kılıçdaroğlu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

SORU: (NİHAT NASIR) -CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçen günlerde ‘Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulunda bile yok’ diye tuhaf bir söz sarf etti. Bununla birlikte birtakım spekülasyonlar var; işte “hükümetin yapmayı planladığı bazı icraatlar önceden Kılıçdaroğlu’na servis ediliyor ya da sızdırılıyor” şeklinde. Bu ilginç duruma dair neler söylemek istersiniz?

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına inanıyor musunuz? Adamın hayatı yalan. Bir şey bildiğinden değil. Tabii bana göre, YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli. Yeri geliyor savcılara saldırıyor, yeri geliyor hâkimlere saldırıyor. Ama nedense onlar çekiniyorlar, korkuyorlar. Anayasa’yla teminat altındasınız. Anayasa’da bununla ilgili ‘Kesinlikle yargıya yönelik bu tür beyanlarda bulunulamaz’ diyor. İnşallah 2023’te milletim sandıkta buna bir kez daha dersini verecek.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun YSK açıklaması AKP'yi telaşlandırdı; 'CHP'de olup YSK'da olmayan veriler' neler?

TIKLAYIN - CHP'li Yakupoğlu, YSK'da olmayan seçmen verilerine nasıl ulaştığını açıkladı

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz