Politika

Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i kutlayarak mesaj verdi: Değişim sırası Türkiye'de

05 Kasım 2023 04:50

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değişim sırası Türkiye'de” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin 38. Olağan Kurultayı Divan Başkanı, CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel’i tebrik etti. İmamoğlu, X (Twitter) hesabında şu mesajı paylaştı:

“Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değişim sırası Türkiye'de.”

Özgür Özel kimdir: Eczacılıktan, İmamoğlu'yla el ele CHP Genel Başkanlığı'na

“İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı'nda yeni Genel Başkan Özgür Özel oldu.

Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

5 Kasım 2023 tarihinde CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

1999 yılında serbest eczacılığa başlayan Özel, Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı. Eczacı Özgür Özel, Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal ve çevre projeleri ile çeşitli ödüller aldı.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği ve Türkiye delegeliği bulunan Özel, 163 tane kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yaptı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel, 33. Olağan Kurultay’da ve 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi. Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 10.03.2011 tarihinde Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

24., 25., 26., 27.,28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda görev aldı.

18.CHP Olağanüstü Kurultayı’nda parti meclisi üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü.

25. 26. ve 27.dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı, 28.dönemde Grup Başkanı olarak görev yaptı.

4-5 Kasım tarihinde yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı'ndaki seçimin ilk turunda 682 oy alarak mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçerken, Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. 18 oy geçersiz ve 2 oy ise boş olarak sayıldı.

Kılıçdaroğlu, seçimi 2 oy ile kaybetti. CHP tarihinde ilk olan bu durumun ardından; seçimlerin ikinci turu için yapılan oylamada Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. 

Özel, 5 Kasım 2023 tarihi itibarıyla 13 yıllık Kılıçdaroğlu döneminin ardından CHP'nin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Özel, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu dönemi bitti, yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel!

TIKLAYIN - Özgür Özel'den zafer konuşması: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, ailesi, öğretmenleri ve delegelere teşekkür etti

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi seçim sandığında değil, kurultay sandığında kapandı; Özel-İmamoğlu dönemi başladı

TIKLAYIN  - Özgür Özel kimdir: Eczacılıktan, İmamoğlu'yla el ele CHP Genel Başkanlığı'na

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu 2. tur sonucunu beklemeden evine gitti, Özel'i sosyal medyadan kutladı: Atatürk'ün emanetini onurla taşıdım

TIKLAYIN - 38. Olağan CHP Kurultayı'ndan notlar

TIKLAYIN - CHP'lilerden yeni Genel Başkan Özgür Özel'e tebrik mesajları: Değişim sırası Türkiye'de

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i kutlayarak mesaj verdi: Değişim sırası Türkiye'de