Gündem

Eğitim-Sen Malatya: Gölcük depreminden sonra deprem vergisinden milyarlarca lira toplandı, nerede o para?

"Birileri kader diyebilir, Allah’ın işi diyebilir. Hayır, deprem kader değil"

06 Şubat 2024 19:31

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, "Gölcük depreminden sonra hatırlarsanız bir deprem vergimiz oldu. Bu vergiden milyarlarca lira toplandı. Nerede o milyarlarca para? Özür dilerim deprem ve yol yaptık biz onunla. Yaptın da benden para alıyorsun tekrar. Deprem kader değil. Birileri kader diyebilir, Allah’ın işi diyebilir. Hayır, kader değil" dedi.

VİDEO - Deprem anmalarını yasaklayan Valilik kararı tanınmadı; Malatya’da “sessiz yürüyüş” gerçekleştirildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yılında Malatya 6 Şubat Platformu tarafından, depremde hayatını kaybedenler için bugün "sessiz yürüyüş" düzenlendi. Paşaköşkü Mahallesi Yüzüncü Yıl Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş, Emeksiz Caddesi'nde sona erdi.

6 Şubat Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Millioğulları, şunları söyledi:

"Malatya sadece canlarını kaybetmedi. Aynı zamanda şehre ait kültürü de beraberinde kaybediyorlar. Son 60 yıllık tarihe bir bakalım; Erzincan, Gölcük, Elazığ ve Van depremleri oldu. Her depremin sonunda şu cümle kuruldu yetkililer tarafından 'Bu depremlerin acısını unutturacağız, bundan sonra bir daha bu acılar yaşanmasın diye yeni önlemler alacağız' denildi. Alındı mı; hayır. Nedeni ise şu, biz sessiz çoğunluk hakkımızı aramayı bilmiyoruz. Onlar da siyaseten oy devşirmek için kafalarına göre konuşuyorlar.

Gölcük depreminden sonra hatırlarsanız bir deprem vergimiz oldu. Bu vergiden milyarlarca lira toplandı. Nerede o milyarlarca para? Özür dilerim deprem ve yol yaptık biz onunla. Yaptın da benden para alıyorsun tekrar. Deprem kader değil. Birileri kader diyebilir, Allah’ın işi diyebilir. Hayır, kader değil. Deprem basitçe ilkokul çocuğunun bileceği kadar basitçe tektonik bir olaydır. Ölüme neden olan deprem değil ölüme neden olan bizim yaptığımız inşa ettiğimiz yapılardır. Çoğumuzun içinde bu acıların cezası geçiyor. Biliyorum ama maalesef ülkemde yargı da yeterince bağımsız ve güçlü değil. Yargı mensupları oluşturulmuş bir norma sahip değil. Bir kültüre sahip değil. Siyaseten atanıyorlar."

TIKLAYIN - Türkiye'de saatler 04.17'de durdu | Binlerce insan, 6 Şubat depremlerinde kaybettikleri yakınlarını andı

TIKLAYIN - Üzerinden 1 yıl geçti: 6 Şubat depreminin simge fotoğrafları...

TIKLAYIN - Depremzedelerden 6 Şubat isyanı: "Enkaz altındaki insanlara kendi selalarını dinlettiler; unutmak yok, affetmek yok!"

TIKLAYIN - 6 Şubat'ta yitirdikleri için karanfil ve bahurlarla sessizce yürüdüler: Büyük Halk Buluşması'ndan fotoğraflar

TIKLAYIN - Depremin birinci yılında Hatay öfkeli: Lütfü Savaş “istifa” sloganlarıyla, Fahrettin Koca yuhalamalarla protesto edildi

TIKLAYIN - Antakya Medeniyetler Korosu'ndan 6 Şubat şarkısı: Yara bere içinde

TIKLAYIN - Enkaz başlarından OHAL ilanına, "Kimse yok" çığlıklarından çadırlarda yaşam mücadelesine: Bir yıl önce 6 Şubat'ta neler yaşandı?

TIKLAYIN  - Binlerce insan, Büyük Hatay Buluşması'nda yürüdü

TIKLAYIN - Bin 400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin enkazında kaybettikleri için toplandılar

TIKLAYIN - Erdoğan, 6 Şubat'ı böyle andı: Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek oldu, asrın birlikteliği ortaya konuldu

TIKLAYIN - 6 Şubat depremlerinde neden en yeni binalar bile yıkıldı, yapı denetim sistemindeki sorunlar neler?

TIKLAYIN - Depremin birinci yılında Hatay öfkeli: Lütfü Savaş “istifa” sloganlarıyla, Fahrettin Koca yuhalamalarla protesto edildi

TIKLAYIN - 53 binden fazla canımızı yitirdik: 6 Şubat depremleri Türkiye'de sessiz yürüyüş ve protestolarla anıldı!