Politika

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş kimdir?

Meral Danış Beştaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu

09 Şubat 2024 15:33

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin aday tanıtım toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olduğunu açıkladı.

Meral Danış Beştaş kimdir?

Meral Danış Beştaş, 5 Nisan 1967'de Mardin'in Mazıdağı ilçesindedoğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Medine'dir. 

Avukat olan Beştaş, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İnsan Hakları Derneği'nde 3 dönem yöneticilik yaptı. Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu'nda 2 dönem yöneticilik ve Baro Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Diyarbakır Barosunun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezinde 3 dönemi aşkın bir süre başkanlık görevi yaptı. 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülünü aldı. Birçok ulusal ve uluslararası platformda kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve hakikatlerin ortaya çıkarılması konularında tebliğler sundu. 25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekilidir. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen Danış Beştaş, evli ve 2 çocuk annesidir.

TIKLAYIN - DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu